Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Απόπειρα εμπρησμού της εξέδρας επισήμων

Φωτιά στην εξέδρα των επισήμων επιχείρησαν να βάλουν τρεις νεαροί στην Ξάνθη, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες πήραν τρία μπουκάλια βενζίνη, και πριν τις έξι τα χαράματα τα έβαλαν κάτω από την εξέδρα των επισήμων και ύστερα με μια φωτοβολίδα πήγαν να βάλουν φωτιά.
Ο φρουρός σήμανε συναγερμό και αμέσως οι άνδρες ενός περιπολικού έσπευσαν στην περιοχή. Κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις. Οι αστυνομικοί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι νεαροί είχαν πάνω τους ακόμη και έναν ασύρματο.
Διενεργείται ανάκριση για να διαπιστωθούν τα κίνητρά τους.
Να σημειώσουμε πως είναι γνωστή η ύπαρξη μεγάλου πυρήνα "αντεξουσιαστών" στην πόλη της Ξάνθης, στους οποίους χρεώνεται και απόπειρα εμπρησμού (προ 2 ετών) του εισαγγελέα της περιοχής, όπως και ο εκφοβισμός Έλληνα πομάκου μουσουλμάνου (με την "κατηγορία" του "ρουφιάνου"). Πριν ένα χρόνο, εξάλλου, νεαρός φοιτητής συνελήφθη μετά από έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, κατά την είσοδό του στην πόλη. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμος για... χρήση!



http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_5887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου