Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χρήματα από το Ιράν έπαιρνε το γραφείο του Αφγανού προέδρου

Το δημοσίευμα των New York Times ότι η Τεχεράνη έδινε χρήματα στο γραφείο του Αφγανού προέδρου επιβεβαίωσε ο Χαμίντ Καρζάι. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν παραδέχτηκε ότι γνώριζε το γεγονός, επιμένοντας ότι επρόκειτο για «διαφανή» διαδικασία. 

Σύμφωνα με τους New York Times, τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από επίσημη επίσκεψη του Αφγανού προέδρου στην Τεχεράνη, μία μεγάλη τσάντα με ευρώ δόθηκε στον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ουμάρ Νταουντζάι από τον Ιρανό πρέσβη στο Αφγανιστάν, Φέντα Χουσείν Μαλίκι. Όπως αναφέρουν οι Times τα χρήματα είχαν ως στόχο να προωθήσουν τα ιρανικά συμφέροντα στην Καμπούλ.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν έφταναν στις τσέπες αξιωματούχων αλλά προορίζονταν για τα λειτουργικά έξοδα της προεδρίας. Πρόσθεσε δε, ότι ο Ουμάρ Νταουντζάι λάμβανε τα χρήματα υπό τη δική του καθοδήγηση.

"Η κυβέρνηση του Ιράν μας παρείχε 5.000 ή 6.000 ευρώ μία ή δύο φορές το χρόνο" δήλωσε ο Χαμίντ Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι πολλές χώρες έχουν δώσει χρήματα στο Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. 



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_7894.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου