Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οδηγίες στους Βρετανούς αστυνομικούς για μάγισσες και άθεους

Συνήθως ένας αστυνομικός θα επέμβαινε άμεσα αν έβλεπε έναν άνθρωπο γυμνό, με χειροπέδες και με καλυμμένα τα μάτια. Με το νέο εγχειρίδιο όμως με τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» που εφοδίασε το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών τους αστυνομικούς στη χώρα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Καθώς είναι η εποχή του Halloween δίδονται στους Βρετανούς αστυνομικούς επίσημες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις μάγισσες.
Οι συμβουλές περιέρχονται στο 300σέλιδο "εγχειρίδιο πολυμορφίας" ("diversity handbook") που λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί όταν πλησιάζουν τους οπαδούς μιας σειράς θρησκειών και άλλων δοξασιών, από τον αθεϊσμό έως τον Ζωροαστρισμό, ώστε να μην τους προσβάλουν τα θεμελιώδη δικαιώματα. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, «δεν χρειάζεται να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα αν δείτε έναν γυμνό άνθρωπο με καλυμμένα μάτια και δεμένα τα χέρια, καθώς είναι πιθανό να είναι μέλος κάποιας παγανιστικής ομάδας»!.
Στο ίδιο βιβλίο οδηγιών μάλιστα αναφέρεται πως «δεν πρέπει να ακουμπήσει ένας αστυνομικός το «Βιβλίο των Σκιών», (το οποίο περιέχει ξόρκια και χειρισμούς του τελετουργικού στιλέτο τους), αν συλλάβει μια μάγισσα, καθώς θεωρείται προσβολή»!
«Οι Μάγισσες έχουν το ‘Βιβλίο των Σκιών’, το οποίο περιέχει μια χειρόγραφη καταγραφή ή ημερολόγιο της προσωπικής τους προόδου ως μάγισσα», λέει ο οδηγός.
«Πολλά βιβλία μπορεί να χρησιμοποιούνται από τις μάγισσες, αλλά αυτό το βιβλίο θεωρείται ως ‘ιδιωτικό’ και ‘ειδικό’ και δεν πρέπει να αγγιχτεί από κανέναν, εκτός από τον συγγραφέα. Αν είναι δυνατόν, το καλύτερο είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε αυτό το βιβλίο."
Ο οδηγός, που καταρτίστηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, την μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Βρετανίας, προειδοποιεί ενάντια της διακοπής μιας παγανιστικής τελετής.
Και προσθέτει: "Κάποιες τελετές περιλαμβάνουν δεμένα μάτια, γυμνούς ανθρώπους που συμμετέχουν, των οποίων τα χέρια είναι δυνατόν να είναι δεμένα Αυτό, σύμφωνα με το τελετουργικό συμβαίνει με την πλήρη συναίνεση του συμμετέχοντος.."
Στους αστυνομικούς δίνονται επίσης συμβουλές για το ‘τελετουργικό στιλέτο’, γνωστό ως athame, που το φέρουν οι μάγισσες και ορισμένες άλλες παγανιστικές ομάδες.
"Κατά την είσοδο στο σπίτι μίας μάγισσας μην αγγίζετε έναathame χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη», λέει.
"Κατά τη διάρκεια του ‘Beltane Bash’ που γιορτάζει το φεστιβάλ της Beltane (γύρω στα τέλη του Απριλίου), έχει γίνει συνήθεια για μερικούς να φορούν athames σε διάφορα μεγέθη, μερικές φορές στο μέγεθος ενός σπαθιού, στην ζώνη, ως ένα ορατό σύμβολο της παγανιστικής τους πίστης.
"Αυτά δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως επιθετικά όπλα, αλλά θα μπορούσε να παρερμηνευθούν ως τέτοια."
Εξηγεί επίσης τις ημερομηνίες και τη σημασία των παγανιστικών φεστιβάλ, όπως του ‘Imbolc’, του ‘Lughnasadh’ και του ‘Samhain’ – γνωστού και ως ‘Halloween’.
Το εγχειρίδιο αναφέρει επίσης: "Οι παγανιστές δεν έχουν κάποιες θρησκευτικές διαιτητικές συνήθειες. Ωστόσοπολλές μάγισσεςαν όχι όλεςείναι χορτοφάγοι."
Σε εννέα σελίδες που αφορούν τους άθεους, το εγχειρίδιο παρέχει συμβουλές σχετικά με τους τόπους λατρείας, τα ιερά κείμενα και την προσευχή, δηλώνοντας: «Δεν υπάρχουν καθορισμένοι χώροι λατρείας.
"Δεν υπάρχουν προβλεπόμενα κείμενα. Οι άθεοι δεν έχουν προσευχές."
Και προσθέτει: «οι άθεοι δεν έχουν διατροφικές απαιτήσεις διαφορετικές από κάθε άλλο άνθρωπο."
Δίνει επίσης στους αστυνομικούς έναν εύχρηστο οδηγό για βασικούς άθειυς φιλοσόφους και γνωστούς αγνωστικιστές στοχαστές όπως ο Bertrand Russell, ο Robert GIngersoll και ο Τόμας Χένρι Χάξλεϊ.
Και προειδοποιεί: "Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αθεϊστές μπορεί να αισθάνονται προσβεβλημένοι από την παραδοχή της πίστης" .
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου