Mαθήματα εθνικής κυριαρχίας για ένα ήσσονος σημασίας θέμα, όπως οι απελάσεις των παράνομα διαβιούντων στην γαλλική επικράτεια, αθιγγάνων (Ρομά), δίνει η Γαλλία με την έντονη απάντηση που έδωσε στις "προειδοποιήσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εξετάζει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων για παραβίαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Για «ανάρμοστη παρεκτροπή» καταγγέλλει την Ευρωπαία επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς δίνοντας μαθήματα πολιτικής και εθνικής συμπεριφοράς σε εγχώριους πολιτικούς που σπεύδουν να απολογηθούν σε κάθε προβληματικό ευρωβουλευτή λάτρη της παιδοφιλίας που ζητά τον αφοπλισμό της Ελλάδας.
O Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «ανάρμοστη παρεκτροπή» τη δήλωση της Ευρωπαίας επιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία παρομοίασε τη στάση της Γαλλίας έναντι των Ρομά με καταστάσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο τόνος που χρησιμοποίησε για το θέμα αυτό υπερέβη τα όρια. Η υπομονή έχει τα όριά της, δεν είναι αυτός τρόπος να απευθύνεται κανείς σε ένα κυρίαρχο κράτος» δήλωσε ο Πιέρ Λελούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL δείχνοντας τι σημαίνει εθνική κυριαρχία στους Έλληνες κυβερνητικούς .
«Ως Γάλλος υπουργός, ως Γάλλος πολίτης και γιος αντιστασιακού, δεν μπορώ να αφήσω την κ. Ρέντινγκ να λέει ότι η Γαλλία του 2010 που διαχειρίζεται το θέμα των Ρομά είναι η Γαλλία του Βισύ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» ήταν η αντίδραση του Π.Λελούς.
«Ένα οικονομικό επίδομα και ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την ευρωπαϊκή χώρα καταγωγής τους, δεν είναι στρατόπεδα θανάτου, δεν είναι θάλαμοι αερίου» τόνισε.
«Σήμερα το πρωί είπα ήρεμα (στην κ. Ρέντινγκ) ότι θέλω να πιστέψω πως το πάθος της επικράτησε της λογικής» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
Για «παρεκτροπή» της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ έκανε λόγο και ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1 δήλωσε ότι η επίτροπος παρεκτρέπεται, χρησιμοποιεί μια έκφραση που είναι προσβλητική, αναχρονιστική, και δημιουργεί σύγχυση.
Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι η Β.Ρέντινγκ εκπροσωπεί και τις θέσεις των άλλων Ευρωπαίων, ο Ερίκ Μπεσόν απάντησε: «Δεν είμαι καν σίγουρος ότι εκπροσωπεί τον ίδιο της τον εαυτό, καθότι η κυρία Ρέντινγκ είναι συνήθως πιο μετρημένη. Δεν είμαστε εδώ πάντως για να κάνουμε πολεμική. Μας θέτει δίκαια ερωτήματα, καθ' ότι είναι προστάτης των Συνθηκών και μας ρωτάει εάν σεβαστήκαμε το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η απάντηση είναι "ναι, η Γαλλία σεβάστηκε το ευρωπαϊκό δίκαιο, η Γαλλία σέβεται και την δική της νομοθεσία"».
Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε ότι το θέμα των Ρομά δεν είναι θέμα «διεθνικό» όπως είχε ισχυρισθεί σε δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση της Ρουμανίας. Υπενθυμίζεται ότι το 65% των Γάλλων πολιτών στις δημοσκοπήσεις έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της πολιτικής απελάσεων των αθιγγάνων.
«Με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας κάθε χώρα θα πρέπει να ασχοληθεί με τους υπηκόους της» κατέληξε ο Ερίκ Μπεσόν. Φαντασθείτε να τους ζητούσαν να ... αφοπλιστούν για να φτιάξει , δήθεν, η οικονομία τους, τι θα απαντούσε το Παρίσι. Και βέβαια το θέμα δεν είναι να το Παρίσι χρωστάει περισσότερα ή λιγότερα από την Ελλάδα. Είναι θέμα αυτοσεβασμού της κυριαρχίας μας.
Ας ελπίσουμε ότι κάποτε, σύντομα, θα ανακτήσουμε κι εμείς την εθνική μας κυριαρχία και θα αποτινάξουμε τον οικονομικό, πολιτικό και τραπεζικό ζυγό στον οποίο μας έχουν αλυσοδέσει και πάνω απ'όλα θα αποκτήσουμε πολιτικούς με σθένος και εθνικές ιδέες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14281&Itemid=131
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου