Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Συμμαχία στη Μαύρη Θάλασσα

Μία νέα συμμαχία αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη Μαύρη Θάλασσα Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μilliyet, επικαλούμενη το εβδομαδιαίο ρωσικό έντυπο Νasha Versiya. «Οι τρεις χώρες δημιουργούν συμμαχία με την ονομασία Συμφωνία Άμυνας της Μαύρης Θάλασσας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος αρχηγός του στρατού θα μεταβεί τον Ιούλιο στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα υπογραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τη Νasha Versiya». Η συζήτηση για αυτή τη στρατιωτική συμφωνία έχει ξεκινήσει από το 2003 - αλλά σταμάτησε το 2005, όταν ήταν στην εξουσία της Ουκρανίας ο Βίκτορ Γιουσένκο.

Ωστόσο, τώρα, με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς «στο τιμόνι» της χώρας από τον Φεβρουάριο, επανελήφθησαν οι συνομιλίες. Επισημαίνεται ότι δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών και οι κλιμακούμενες αντιθέσεις στην περιοχή αποτελούν εκρηκτικό μείγμα για τις εξελίξεις.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου