Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σε μονάδα εντατικής ο στρατηγός Ντογάν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σχεδίου για την πραξικοπηματική ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης, στρατηγός εν αποστρατεία Τσετίν Ντογάν, μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης λόγω καρδιακού προβλήματος.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατόλια, ο στρατηγός Ντογάν νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς διατρέχει κίνδυνο να υποστεί καρδιακή προσβολή. Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, οι εισαγγελικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του στρατηγού και 102 ακόμα στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν το 2003.

Εκατόν ενενήντα έξι, συνολικά, στρατιωτικοί θα δικαστούν τον Δεκέμβριο με την κατηγορία της ανάμειξης στο σχέδιο για τη διά της βίας αποκαθήλωση του Kόμματος για την Ανάπτυξη και τη Δικαιοσύνη από την εξουσία. Το σχέδιο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανατίναξη τεμενών, καθώς και την πρόκληση εντάσεων με την Ελλάδα, προκειμένου η τουρκική κοινή γνώμη να μην αντιδράσει στο επικείμενο πραξικόπημα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται από χθες στην Αγκυρα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη γειτονική χώρα. Ο κ. Κάμερον συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησε αναφορικά με τις προοπτικές ένταξης της Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες οικονομίες με τις οποίες το Λονδίνο σχεδιάζει να συσφίγξει τις σχέσεις του.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου