Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα Danas, ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί υποθετικά:«Μέχρι σήμερα, η πρακτική ήταν διαφορετική επειδή πάντα μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι.
"Η θέση της Χάγης, την οποία στηρίζουν οι πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο, υποδηλώνει ότι είναι μία πιθανή πρακτική. Γιατί θα ήταν τότε πρόβλημα αν κάποιος -ας πούμε υποθετικά ακόμα και η Δημοκρατία της Σερβίας- έκανε το ίδιο στο μέλλον;" σχολίασε ο Ντόντικ, για να προσθέσει ότι η απόφαση "θα έχει επιπτώσεις στη Βοσνία".
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περίπου 1,5 εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι θα συζητήσουν το θέμα μετά τις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία του Ντέιτον για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Βοσνία δημιούργησε τη Σερβική Δημοκρατία και την Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στην οποία κατοικούν οι Βόσνιοι και οι Κροάτες.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που «πάλι ντρόπιασε τη Σερβία», ο Ντόντικ είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα ισχυρό μέτωπο κατά της Σερβίας και του σερβικού λαού.
Newsroom ΔΟΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου