Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πλοίο που μετέφερε τόνους εκρηκτικών κρατείται στην Κύπρο

  • Μεγάλη σύγχυση επικρατεί για το πλοίο από το Σουδάν που βρίσκεται υπό φρούρηση από τη Λιμενική Αστυνομία εδώ και μέρες στην Κύπρο
Σήμερα ο Υπουργός Ορυχείων του Σουδάν, Αμπντεμπαγκί Αλ Γκιλάνι ότι το πλοίο μεταφέρει εκρηκτικά για ειρηνικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την εταιρεία ορυχείων Αριάμπ, η οποία τα χρειάζεται για ένα χρυσορυχείο. "Το Σουδάν", "πρόσθεσε, εισάγει εκρηκτικά από τις αρχές του 1990 για αυτό το χρυσορυχείο και δεν είχε ποτέ προβλήματα στο παρελθόν".
Απάντηση στον Υπουργό Ορυχείων του Σουδάν, έδωσε ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, λέγοντας ότι "Η κυβέρνηση κινείται στη βάση των προνοιών του νόμου, ο οποίος προνοεί διερεύνηση και επιβεβαίωση των πληροφοριών και των ισχυρισμών που προβάλλονται".
Μάλιστα, ο κ. Πασχαλίδης χαρακτήρισε πολύπλοκη την υπόθεση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά έγγραφα και προβάλλονται διάφοροι ισχυρισμοί, οι οποίοι πρέπει να διερευνηθούν.
Στο μεταξύ, τους ισχυρισμούς του Υπουργού Ορυχείων του Σουδάν επιβεβαιώνει και αξιωματούχος της εταιρείας Αριάμπ, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Υπάρχουν 251 τόνοι εκρηκτικών για μας, είπε, και ελπίζω να φτάσουν εδώ γρήγορα, καθώς τα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του ορυχείου.
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, αναμένονται οι εκθέσεις από τη διερεύνηση του θέματος ενώ υπάρχουν πολλά έγγραφα και προβάλλονται διάφοροι ισχυρισμοί, οι οποίοι πρέπει να διερευνηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου