Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Δημόσια Υγεία; Ξεχάστε την. Το ΔΝΤ απαιτεί ανθρωποθυσίες!

  • Κατεδαφίζονται και οι τελευταίες κολόνες του όποιου δημόσιου χαρακτήρα απέμεινε στο ΕΣΥ, με τους άξονες των νομοσχεδίων που χάραξε το Yπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός, Φ. Γεννηματά, η κατεύθυνση πλήρους παράδοσης της δημόσιας υγείας στα «ιδιωτικά σκυλιά» του ΔΝΤ και της ΕΕ, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.
Το πρώτο, κύριο πλήγμα δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα μετατραπούν σε χώρο υποδομών και χρήσης από τα ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία, τους ιδιώτες γιατρούς, ενώ τα τρια δημόσια ταμεία που θα δημιουργηθούν, θα χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές με ιδιωτικές συμβάσεις.
Η κυβέρνηση επεκτείνει το νόμο 2889 του 2001, ο οποίος παραχωρούσε τα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων σε γιατρούς επί πληρωμή, στις απογευματινές ώρες. Στη νέα φάση, οι δημόσιες υποδομές θα παραχωρούνται και στον τομέα της διάγνωσης και της παρεμβατικής ιατρικής.
Με άλλα λόγια, ιδιώτες θα χρησιμοποιούν τα ακτινολογικά, μικροβιολογικά και άλλα... διαγνωστικά εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων επί πληρωμή. Η δε «παρεμβατική ιατρική» δεν είναι άλλη από τη χρήση των χειρουργείων! Πρόκειται για μια «έξυπνη» ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.
Το ωραίο είναι ότι η επέκταση της ιδιωτικής λειτουργίας των νοσοκομείων δεν θα γίνει με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά με υπερωρίες και παρτ τάιμ συμβάσεις. Παράλληλα, οι σχετικές συμβάσεις με τα δημόσια ταμεία θα είναι ιδιωτικού χαρακτήρα, ίδιες με αυτές των ιδιωτικών ταμείων. Ο δε «αυτοδιοικητικός Καλλικράτης» θα γίνει και νοσοκομειακός, με τις παροχές υγείας να περνούν από το κεντρικό στο τοπικό κράτος και τους αντίστοιχους φορείς να πετσοκόβονται.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής φαίνονται ήδη από τώρα: Σε δημόσια νοσοκομεία καλούνται οι συγγενείς των ασθενών να αγοράζουν ακόμη και... γάζες, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες, στον «Ευαγγελισμό» δεν έγινε τοποθέτηση βηματοδοτών σε ασθενείς γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες δεν τους παρέδιδαν επειδή ήθελαν να τους πουλήσουν ακριβότερα...

Υ.Γ.: Να ευχηθώ "καλό παράδεισο" σε όλους μας, αλλά και "να το βρείτε στα παιδιά σας" στους κυβερνώντες...;

Ευχαριστούμε το "Κλασσικό Περίπτωση" για το φωτομοντάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου