Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Herald Tribune: "Να παραχωρήσει η Ελλάδα μέρος της επικράτειάς της για να ξεπληρώσει τα χρέη"

  • Ξεσαλώνουν πλέον οι δανειστές μας, αφού εξασφάλισαν πως τα "καμμένα χαρτιά" τους (ομόλογα), έγιναν κερδοφόρες εκτάσεις και κτίρια που τους παρέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου με την υπογραφή του μνημονίου
  • Η κηδεία της χώρας έγινε, αφού την εκτέλεσε η σημερινή κυβέρνηση και στέρησε την ανεξαρτησία και την ελευθερία των πολιτών της για πάντα και συνεχίζει παραχωρώντας οτιδήποτε θεωρεί πως μπορεί να πουληθεί στους οικονομικούς μας τρομοκράτες
  • Έχει εκμηδενισθεί (αν δεν έχει υπερκερασθεί) η απόσταση του Γιώργου Παπανδρέου από τον πολιτικό εξευτελισμό, από την καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους, από την εν ψυχρώ παράδοση της χώρας και των πολιτών της στα χέρια κερδοσκόπων και διεθνών απατεώνων και οικονομικών τρομοκρατών
  • Κυβέρνηση - κίνδυνος για τους πολίτες της χώρας, η κυβέρνηση Παπανδρέου, που εργάζεται για τα συμφέροντα των δανειστών και αγνοεί συστηματικά τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών
Να παραχωρήσει η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματά συγκεκριμένων περιοχών της επικράτειάς της, με τη μορφή δανεισμού, ώστε να αποπληρώσει τα χρέη της, προτείνει με άρθρο του στην εφημερίδα International Herald Tribune (διεθνή έκδοση των New York Times), ο Μάικλ Στράους, καθηγητής γεωπολιτικής στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού.
Σύμφωνα με τον Στράους, ο δανεισμός περιοχών είναι «μέθοδος που χρησιμοποιούν συχνά τα κράτη» για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πρόκειται, όπως μας πληροφορεί, για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αφού «ο ένας από τους συμβαλλόμενους αποκομίζει πολύτιμα κεφάλαια, ενώ ο άλλος αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμο ζωτικό χώρο».
Αναφέρει, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα της Ουκρανικής ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης, η οποία έχει μισθώνεται στο Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με αντάλλαγμα το ποσό των τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ανάλογες περιπτώσεις είναι και η Αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα, η Διώρυγα του Παναμά και το Χονγκ Κονγκ.
«Υπάρχουν πολλές χώρες που θα έβλεπαν θετικά την ενοικίαση περιοχών στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλα κράτη της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», σημειώνει ο Στράους, στο άρθρο του με τίτλο «Ένας τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα».
Τουλάχιστον, η «λαμπρή» αυτή ιδέα του κυρίου αυτού δεν περιλαμβάνει και την πώληση ελληνικής επικράτειας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά απλώς επειδή «αυτό δεν συνηθίζεται τα τελευταία 150 χρόνια».
Τέλος, ο φοβερός κ. Στράους θεωρεί επιτυχημένη την τακτική του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που επιβλήθηκε στη χώρα μας το 1897, όταν οι ξένοι δανειστές της συνέλεγαν απευθείας τους δασμούς και τους φόρους από το λιμάνι του Πειραιά και τα κρατικά μονοπώλια, ώστε να συλλέξουν τα τοκοχρεολύσια που τους χρωστούσε η Ελλάδα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ερώτηση προς Γιώργο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης: Πόσο έλληνες είστε τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου