Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Χρέος μας να στηρίξουμε την Αϊτή

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ!

Η 1η Ιανουαρίου είναι η μέρα που η Αϊτή που έχει την Εθνική της γιορτής,αφού στις 1/1/1804 ανεξαρτητοποιήθηκε απο τη Γαλλία.Τι σημασία έχει για την Ελλάδα η Αϊτή;
Μεγάλη!
Αυτή μικρή και φτωχή χώρα,που μόλις είχε ανεξαρτητοποιηθεί απο τους Γάλλους και προσπαθούσε να ορθοποδήσει,μέσω του προέδρου της Ζαν Πιερ Μπουαγιέ,ο οποίος αλληλογραφούσε συχνά με τον Αδαμάντιο Κοραή,και ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ Πρόεδρος χώρας που αναγνώρισε το δίκαιο του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των Τούρκων,το 1821.Ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ Πρόεδρος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση του 1821!Και ο πρώτος που αναγνώρισε την Ελλάδα ως μέλος της Διεθνούς κοινότητας,το 1822.
Μάλιστα,έστειλε στο Παρίσι,και συγκεκριμένα στον Αδαμάντιο Κοραή,25 τόνους καφέ,αν και η οικονομία της χώρας του ήταν σε κάκιστη κατάσταση ύστερα απο τον αγώνα εναντίον των Γάλλων,έτσι ώστε να εκποιηθούν για να αγοραστούν όπλα που θα χρησίμευαν για την ελληνική επανάσταση.Επίσης,έστειλε 100 μαύρους δικούς του στρατιώτες,για να πολεμήσουν στο πλευρό των δικών μας αγωνιστών,αλλά ποτέ δεν έφτασαν στην Ελλάδα.Φημολογείται ότι τους μακέλεψαν οι Γάλλοι,στον δρόμο για την Ελλάδα.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ της,τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους,ξεπερνά τα 300 δισσεκατομύρια ευρώ και πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να το μειώσουμε ώστε να πάψουν να μας εκβιάζουν και να μας λοιδορούν.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ,δεν μετριέται σε ευρώ,ούτε ξεπληρώνεται.Οφείλουμε λοιπόν τώρα,να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε.Οι φτωχοί κάτοικοι της Αϊτής άλλωστε,ποτέ δεν μας ζήτησαν "αναγνώριση" και φυσικά ποτέ δεν μας εκβίασαν και δεν μας λοιδόρησαν.

Σε αυτή τη φίλη χώρα,που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και το αίμα,ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν.Έστω μετά απο 200 χρόνια.Τώρα που αυτοί έχουν προβλήματα,οφείλουμε να τους βοηθήσουμε.Όπως μπορούμε.
Έστω με μια κάρτα με ευχές στο προξενείο της ΦΙΛΤΑΤΗΣ αυτής χώρας.

Προξενείο Αϊτής:Οδός Βασιλίσσης Σοφίας 28
Μαρούσι ΤΚ 15124.

------------------------------------------------------------------------

Πηγές:
καθώς και στα σχόλια που βρίσκονται στην ανάρτηση του παραπάνω link.


George

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου