Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Με επιτόκιο 6,15-6,25% έτρεξαν να μας δανείσουν 17-18 δισ. ευρώ

Ισχυρή ζήτηση από τις «αγορές» για το 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου. Έχουν κατατεθεί προσφορές περίπου 17-18 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης ήταν να συγκεντρώσει 3-5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών οι προσφορές ανέρχονταν στα 16 δισ. ευρώ. «Λόγω σημαντικής υπερκάλυψης, η τιμολόγηση υποχώρησε σε περίπου 6,15-6,25%», (335-345 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps)».

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα πιθανόν να αντλήσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου. είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Εκτός απροόπτου, τα βιβλία θα κλείσουν σήμερα. Τα βιβλία έχουν φθάσει τα 17-18 δισ. ευρώ. Πιθανόν θα αντλήσουμε πάνω από 5 δισ. ευρώ, δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση», πρόσθεσε.

Ο ΟΔΔΗΧ όρισε 4 τράπεζες από το διεθνές τραπεζικό Καρτέλ, τις Morgan Stanley, Goldman Sachs .Credit Suisse, Deutsche Bank και δύο ελληνικές, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank , ως αναδόχους για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου.

με στοιχεία από...
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου