Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τουρκία: Οι τέσσερις φάσεις του "Κλωβού"


Αξιοσημείωτο κομμάτι του "Σχεδίου Κλωβός" αποτελούν οι τέσσερις φάσεις που θα προκαλούσαν κλιμακωτή αποσταθεροποίηση στην Τουρκία.
Στην πρώτη από τις φάσεις αυτές προβλέπονται διάφορες ενέργειες όπως "η διαπίστωση των ονομάτων και των διευθύνσεων του μη μουσουλμανικού πληθυσμού", "η συγκέντρωση των καταλόγων των συνδρομητών των μη μουσουλμανικών εφημερίδων, περιοδικών καθώς επίσης και των μη μουσουλμανικών βακουφίων, ναών και νεκροταφείων".
Στη δεύτερη φάση θα δημοσιοποιούνταν μέσω σελίδων στο διαδίκτυο, ο κατάλογος των συνδρομητών της αρμενικής εφημερίδας "Άγκος", θα γινόταν απειλές εναντίον των συνδρομητών αυτών, μέσω τηλεφώνων και επιστολών και θα γράφονταν απειλητικά συνθήματα σε διάφορα σημεία των Πριγκηπόνησων, όπου ειδικά τα καλοκαίρια κατοικούν μη μουσουλμάνου (Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες).
Στην τρίτη φάση θα αναπτύσσονταν δραστηριότητες ώστε οι κατάλογοι των μη μουσουλμάνων να δημοσιευθούν υπό μορφή είδησης στον εθνικό τύπο, να συνταχθούν σχετικά άρθρα και σχόλια, να γίνει αναπαραγωγή θεμάτων όπως τα γεγονότα 6-7 Σεπτεμβρίου 1055 και ο Φόρους Περιουσίας (1942) εναντίον των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη.
Τέλος, η τέταρτη φάση προέβλεπε δραστηριότητες, όπως η έκρηξη βομβών σε διάφορα σημεία στα Πριγκηπόνησα, οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον αυτών που είναι στο προσκήνιο ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μη μουσουλμάνων, η τοποθέτηση βομβών στην περιοχή γύρω από τα γραφεία της εφημερίδας "Άγκας", η τοποθέτηση βομβών στις αποβάθρες από όπου ξεκινούν τα πλοία για τα Πριγκηπόνησα, η πραγματοποίηση θεαματικών ενεργειών στα νεκροταφεία των μη μουσουλμάνων και η απαγωγή γνωστών μη μουσουλμάνων επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, η πυρπόληση κατοικιών και αυτοκινήτων σε περιοχές όπου κατοικούν μη μουσουλμάνοι.
Το «Σχέδιο Κλωβός», το υπογράφει η «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων».
Στο σχέδιο υπάρχει η ένδειξη Μάρτιος 2009.

Στην εισαγωγή του σχεδίου αναφέρεται ότι: «Μετά τις επιχειρήσεις του ιερέα Σαντόρο, του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ στη Μαλάτια και του Χραντ Ντινκ, διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη η άποψη ότι οι μη μουσουλμάνοι είναι στόχος των οπισθοδρομικών ομάδων, αλλά το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με τη στήριξη και των αντίθετων ΜΜΕ, προέβη σε έντονη προπαγανδιστική δραστηριότητα για το ότι τα εν λόγω γεγονότα οργανώθηκαν από την "Εργκενεκόν"». Ο Σαντόρο είναι ο καθολικός ιερέας που είχε δολοφονηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2006 στην Τραπεζούντα.
Στις 18 Απριλίου 2007, δολοφονήθηκαν τρία άτομα στον εκδοτικοί οίκο Ζιρβέ στη Μαλάτια. Ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ είχε δολοφονηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007.
Το «καθήκον», σύμφωνα με το «σχέδιο», ήταν «να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των μη μουσουλμάνων που ζουν στην Τουρκία, να αυξηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να απασχοληθεί η κοινή γνώμη και να αλλάξει η θεματολογία της επικαιρότητας, με πρώτο το θέμα της δίκης "Εργκενεκόν"»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου