Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Λόγος περί ιθαγένειας των λαθρομεταναστών


Του Σάββα Καλεντερίδη
Για να πάρει η κυβέρνηση την απόφαση να ψηφίσει έναν νόμο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και να κληθεί ο λαός μας να εκφράσει την άποψή του για τη διαχείρηση του θέματος των μεταναστών που έχουν εισβάλλει στη χώρα μας, γιατί για εισβολή πρόκειται, θα πρέπει πρώτα να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα: Πώς θα σταματήσει η εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα.
Είναι αδύνατον ο ελληνικός λαός να έχει καθαρή και ψύχραιμη άποψη για το υπαρκτό και πιεστικό ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όσο δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα της συνεχιζόμενης εισβολής μεταναστών στη χώρα μας. Γιατί, το ζήτημα ήδη έχει ξεφύγει από τις ανθρωπιστικές του διαστάσεις και τείνει να μετατραπεί σε οξύτατο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.
Αν δηλαδή οι προβολές μας δείχνουν ότι, με βάση τη εισβολή των μεταναστών τα τελευταία δυο χρόνια, το 2020 οι μετανάστες στην Ελλάδα θα είναι έξι εκατομμύρια, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης αυτής της χώρας, ούτε καν οι βολεμένοι μετανάστες, που θα έλεγε ναι, να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα δίνει την ελληνική ιθαγένεια και θα καθιστά ακόμα πιο ελκυστική τη χώρα μας για "όλης της γης τους πικραμένους".
Η κυβέρνηση, λοιπόν, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πρόληψη και την αποτελεσματική ατνιμετώπιση της εισβολής. Αν γίνει αυτό και έχουμε αποτελέσματα τα επόμενα δυο-τρία χρόνια, τότε θα πάψει να τρομάζει την ελληνική κοινωνία το ενδεχόμενο της μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα πέντε-έξι εκατομμυρίων μεταναστών. Τότε, με εξασφαλισμένη την αποτροπή της εισβολής και άλλων μεταναστών, θα γίνει πιο ξεκάθαρο το πρόβλημα ή το ζήτημα της διαχείρησης και ενσωμάτωσης των μεταναστών που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα. Τότε η κυβέρνηση μπορεί να θέσει το θέμα σε διαβούλευση, ή να το βάλλει ξεκάθαρα στις προεκλογικές της εξαγγελίες τις επόμενες εκλογές, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός δημοκρατικά για το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, δηλαδή σε πόσους, σε ποιούς και υπό ποιές προϋποθέσεις θα δοθεί η υπηκοότητα.
Το θέμα είναι τεράστιο, θα κρίνει τη φυσιογνωμία της χώρας και του έθνους τους επόμενους αιώνες και δεν μπορεί να αποφασίσει γι' αυτό η παρούσα κυβέρνηση, ούτε οποιαδήποτε Μή Κυβερνητική Οργάνωση, με γραφεία στη Βαλαωρίτου και στελέχη που είναι αποκομμένα από την ελληνική κοινωνία και πρεσβεύουν αρχές και ιδέες ξένες προς την ελληνική παράδοση κια πραγματικότητα.
Αυτό επιβάλλει η απλή λογική, η αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας και της κοινωνίας και τα στρατηγικά συμφέροντας της πατρίδας και του έθνους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου