Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν σφάζει κατσίκες για να φύγει το «κακό μάτι»



ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ (Reuters) –

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι (Asif Ali Zardari) έχει στο σπίτι του, σχεδόν κάθε μέρα, μια σφαγμένη μαύρη κατσίκα, για να διώχνει το "κακό μάτι" και για να τον προστατεύει από την "μαύρη μαγεία», έγραψε μια εφημερίδα την Τετάρτη.


Εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε στην εφημερίδα ‘Dawn(‘Αυγή’) ότι οι κατσίκες σφάχτηκαν σαν μία πράξη ‘Sadaqah’ - που σημαίνει "εθελοντική φιλανθρωπία" στο Ισλάμ σύμφωνα με την οποία κάποιος δίνει χρήματα ή το κρέας του σφαγμένου ζώου, για τους φτωχούς για να κερδίσει την ευλογία του Αλλάχ και να αποτρέψει την ατυχία .


"Είναι μια παλιά πρακτική του κ. Ζαρντάρι να προσφέρει ‘Sadaqah’.Το κάνει αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα," είπε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος, Farhatullah Babar.


Το Πακιστάν είναι μια κατά κύριο λόγο μουσουλμανική χώρα όπου πολλοί από τους ευκατάστατους πολίτες προσφέρουν ‘Sadaqah’. Αν και μουσουλμάνοι, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν επίσης ορισμένες δεισιδαίμονες πρακτικές.


Εκατοντάδες κατσίκες έχουν θυσιαστεί στο σπίτι του Ζαρντάρι από τότε που ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας, το Σεπτέμβριο του 2008, αναφέρει η εφημερίδα ‘Dawn’.


Λέγεται ότι όσοι θέλουν να δυσφημίσουν τον Ζαρντάρι θα δουν σε αυτή τη "νεοφανή θρησκευτικότητά του" σημάδια νευρικότητας ενόψει των αυξανόμενων δεινών στη χώρα ...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: : islamizationwatch.blogspot.com


Σχόλιο από islamizationwatch.blogspot.com:

Η θυσία της κατσίκας ήταν κάποτε ένα σημαντικό κομμάτι της θρησκείας του Ινδουισμού - αν και οι κατσίκες σφάζονταν συχνά αλλά δεν τις έτρωγαν.

Με την φασαρία για τα δικαιώματα των ζώων η πρακτική αυτή έχει ατονίσει - τουλάχιστον στις πόλεις.

Αυτές οι παλαιότερες ινδουιστικές πρακτικές - που έχουν ενσωματωθεί στις ισλαμικές θρησκευτικές πρακτικές είναι ένας από τους κύριους λόγους που η πίστη στο Ισλάμ βρίσκεται σποραδικά σε περιοχές της Ινδίας.

Και σε μέρη όπως η Αφρική και η Ινδονησία - όπου οι προ-ισλαμικές θρησκευτικές ή ανιμιστικές πρακτικές συγχέονται με τα ισλαμικά θρησκευτικά συστήματα – το Ισλάμ είναι, επίσης, λιγότερο ριζοσπαστικό. Αλλά με τα χρήματα του πετρελαίου – που διοχετεύονται σε αυτά τα μέρη - η ‘Salafist’ εκδοχή του Ισλάμ, αντικαθιστά - το νοθευμένο ή παραδοσιακό / πολιτιστικό Ισλάμ.

Στην Ινδία – το Ισλάμ της Μέσης Ανατολής εισχωρεί δυναμικά κτίζοντας μεγάλα τζαμιά και διδάσκοντας το λεγόμενο «καθαρό Ισλάμ», με αποτέλεσμα στη συνέχεια τα τζαμιά που προϋπήρχαν, τα οποία συμμερίζονταν ορισμένες από αυτές τις πρακτικές που έχουν οι ντόπιοι Ινδουιστές να αρχίζουν να μην χάνουν την χρηματική βοήθεια, να φεύγουν από την ‘μόδα’ και σύντομα να εξαφανίζονται ... και στην θέση τους έρχονται μαυροντυμένες γυναίκες και άνδρες που ζητούν την ‘τζιχάντ’ για να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο...


http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου