Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Τελικά ποιός φταίει για την κατάρρευση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;


Προσπαθώ να καταλάβω με αυτά που ακούω και
διαβάζω, ποιός τελικά φταίει για την υπερχρέωση της οικονομίας μας;

Ποιός έχει την ευθύνη την απόλυτη και ποιός έχει οδηγήσει την οικονομία σε αυτό το πρόβλημα, που όλοι οι αναλυτές της οικονομίας, λένε τα χειρότερα για εμάς.

Το σίγουρο είναι ότι δυστυχώς ποτέ δεν θα μάθουμε, το πώς και το γιατί.

Τα πολιτικά κόμματα και κυρίως το ΠΑ.ΣΟΚ και η ΝΔ, θα αλληλοκατηγορηθούν μέχρι αηδίας για το ποιός φταίε, αλλά δεν είναι μόνο ότι απο το 1974 μέχρι τώρα που ΠΑ.ΣΟΚ και ΝΔ, κυβερνάν την Ελλάδα, αλλά και ότι και πρίν την μεταπολίτευση η Ελλάδα χρωστούσε για τα δάνεια που είχε πάρει για την σύσταση του Ελληνικού κράτους.

Η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ ζητάει απο την κυβέρνηση μας και απο εμάς, να παγώσουμε μισθούς, να σκύψουμε κεφάλι και να πορευτούμε με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για να ξεπλήρώσουμε τα χρέη μας(που αν δεν κάνω λάθος είναι 254 δις μαζί με τους τόκους).

Η Ελλάδα λοιπόν μια χώρα του εκσυγχρονισμού και της πράσινης ανάπτυξης, είναι αντιμέτωποι απο ξένα κράτη που την οδηγούν σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Ξαφνικά εκεί που είμασταν μια ΑΔΙΑΦΟΡΗ οικονομία της Ευρωζώνης έχουμε γίνει το θέαμα και το πρόβλημα στην Ευρώπη και στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Με έχει προβληματίσει το γεγονός, ότι ξαφνικά μετά τις εκλογές της 4 Οκτωμβρίου, ξαφνικά όλοι ανακαλύψαμε τα χρέη, και τα ελείμματα, μπορεί η ΝΔ να τα έκρυβε καλά κάτω απο το χαλί τα προβλήματα μας, αλλά δεν ξέρω γιατί ξαφνικά και ύστερα απο 9 χρόνια στην ζώνη του ευρώ, να μας δείχνουν όλοι με το δάχτυλο και να λένε ότι εμείς οι Έλληνες φταίμε για την οικονομική κρίση.

Σε λίγο θα μας χρεώσουν και την κατάρρευση της Οικονομίας στις Η.Π.Α, που έγινε πέρυσι...

Μήπως τα golden boys της wall street ήταν Έλληνες;

Νομίζω ότι όλοι αν η Ελλάδα και το άθλιο Ελληνικό κράτος που έχει γεμίσει με την πιο ανεύθυνη νοοτροπία των τελευταίων ετών να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του, θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και βγεί, μέχρι να ανακάμψει απο την ζώνη του Ευρώ και ακολουθήσουμε μια ξεκάθαρη κρατική πολιτική, κρατικοποιώντας ένα ποσοστό τραπεζών εγχώριων και κάνοντας με τα χρήματα των τραπεζών μια σοβαρή οικονομική πολιτική, ώστε να γίνουν επενδύσεις και να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας.

Ίσως αποκτήσουμε και εργατικό σοβαρό δυναμικό και όχι ένα κράτος Δημοσίων Υπαλλήλων και παρασίτων όπως είμαστε αυτή την στιγμή

Δεν είναι κακό αντί να παρακαλάμε για δάνεια, να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και απο μόνοι μας σαν Ελλάδα, να παλέψουμε για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μας.

Αλλιώς αν παρθούν όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που θα είναι εις ΒΑΡΟΣ μας, που εμείς δεν φταίμε για αυτό, τότε μόνο με μαζικό κίνημα στους δρόμους και όχι σαν απλες συνδικαλιστικές ομάδες να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ απο κοινού για δικαιοσύνη και για μια σωστή οικονομία.

Χωρίς κομματόσκυλα και αριστερούς και δεξιούς χαφιέδες...

Κανένας σοβαρός πολίτης του Ελληνικού κράτους δεν πρόκειται να γίνει η Ιφιγένεια για το καλό της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου