Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βόρεια Ελλάδα η κατάργηση του υπουργείου που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη


ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;;;
Την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε:......... «Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;».

Τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες και η κατάργηση τους δεν αποτελεί πράξη σοφίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην ΥΜΑΘ Στέλιος Παπαθεμελής.

Η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων χαρακτήρισε την κατάργηση του ΥΜΑΘ «καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος», ενώ επισήμανε πως «ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό».

Κριτική Καλαφάτη για την κατάργηση του υπ. Μακεδονίας-Θράκης

«Η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!», αναφέρει σε δήλωση του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985!», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο 'Μακεδονία' από το υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.

Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Μακεδονίας - Θράκης. Παραδίδω λοιπόν, το υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://ventetta.blogspot.com/2009/10/blog-post_8886.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου