Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Γοήτευσε τους Τούρκους ο Γιώργος

«Πραγματικός φίλος», «πιστός στη φιλία» και «έκλεψε τις καρδιές μας» είναι ορισμένοι χαρακτηρισμοί, με τους οποίους ο τουρκικός Τύπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία.
Αυτομάτως, ο τουρκικός Τύπος θυμήθηκε την περίοδο κατά την οποία Παπανδρέου και Τζεμ, ως υπουργοί Εξωτερικών των χωρών τους, οικοδόμησαν ένα θετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο υπογράφηκαν και μια σειρά από διμερείς επί μέρους συμφωνίες.
«Πραγματικός φίλος» και «κλάδος ελιάς από τη Σάμο» ήταν οι δύο τίτλοι που χρησιμοποίησε η «Χουριέτ».
Ο Τούρκος αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, στη στήλη του στις εφημερίδες «Πόστα» και «Turkish Daily News», έγραψε ότι «ο Παπανδρέου πάντα ακολούθησε πολιτική αρχών, δίχως να υποχωρεί από την πολιτική του» και κατέληξε αναφερόμενος στην επίσκεψη στον τάφο του Ισμαήλ Τζεμ: «Αυτό δείχνει τον σεβασμό ενός ανθρώπου σε έναν παλιό φίλο του. Και γι' αυτό τον λόγο μάς έκλεψε την καρδιά».
Η «Σαμπάχ» έκανε λόγο για «νέα αρχή».
Αρκετά και λεπτομερή ήταν τα ρεπορτάζ σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες υπογράμμισαν τον συμβολικό αλλά και κυριολεκτικό κλάδο ελιάς του Ελληνα Παπανδρέου προς την Τουρκία.
Η «Ραντικάλ» είχε το Σάββατο κύριο θέμα την επίσκεψη Παπανδρέου με τίτλους όπως «Πιστός στη φιλία» και «Είναι ο Γιώργος που ξέρετε».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου