Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Προειδοποίηση του Νορβηγού Αρχηγού Στρατού: «Η Ευρώπη θα πρέπει να "πολεμήσει" για να διατηρήσει τις αξίες της. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν πλέον ότι θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, χωρίς να αμυνθούν»...


Ο Αρχηγός του Νορβηγικού Στρατού Odin Johannessenπροειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες και πρόθυμες να πολεμήσουν εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ, προκειμένου να διατηρηθούν οι αξίες που ενώνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, τόσο με λόγια, όσο και με πράξεις - και εάν είναι απαραίτητο με όπλα – για να διατηρηθεί η χώρα μας και οι αξίες που μοιραζόμαστε όλοι», είπε ο Johannessen σε ομιλία του στην Στρατιωτική Κοινωνία στο Όσλο.

Επικαλούμενος τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Johannessen δήλωσε ότι, «η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να αναμένει ότι θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις αξίες της».

Ο επικεφαλής του νορβηγικού στρατού στη συνέχεια είπε ότι οι καλά εκπαιδευμένοι και επαρκώς εξοπλισμένοι στρατιώτες θα είναι ζωτικής σημασίας.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις τους πολέμους, χωρίς να έχεις ετοιμοπόλεμους», βεβαίωσε.

Οι παρατηρήσεις του Johannessen αντικατοπτρίζουν παρόμοια συναισθήματα που εκφράζονται από άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ευρώπη.

Σε εσωτερικό έγγραφο αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο επικεφαλής του σουηδικού στρατού Anders Brännströmδιέταξε τα στρατεύματά του να προετοιμαστούν για έναν πόλεμο στην Ευρώπη κατά ειδικευμένων αντιπάλων «μέσα σε λίγα χρόνια».

«Το παγκόσμιο περιβάλλον που βιώνουμε το οποίο διαμορφώνεται επίσης από στρατηγικές αποφάσεις [που λαμβάνονται από τους πολιτικούς] μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε πόλεμο μέσα σε λίγα χρόνια», έγραψε ο Brännström.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο επικεφαλής του ελβετικού στρατούAndré Blattmann προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη εντείνεται και ότι οι πολίτες θα πρέπει να εξοπλιστούν.

«Η απειλή της τρομοκρατίας αυξάνεται, πόλεμοι υβριδικής μορφής διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Οι οικονομικές προοπτικές είναι ζοφερές και οι προκύπτουσες μεταναστευτικές ροές των εκτοπισμένων και των προσφύγων έχουν αναλάβει απρόβλεπτες διαστάσεις», δήλωσε ο Blattmann.

Κορυφαίος εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στη Γερμανία, είπε επίσης στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο Οκτώβριο ότι η μεσαία τάξη έχει αρχίσει να «ριζοσπαστικοποιείται», ως αποτέλεσμα της πολιτικής της τωνανοικτών συνόρων και ότι θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα μια εγχώρια διαταραχή.

Οι πωλήσεις των πυροβόλων όπλων και άλλων όπλων έχουν αυξηθεί ραγδαία σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία και οι αναφορές βίαιων επιθέσεων που διαπράττονται από μετανάστες συνεχίζουν να αυξάνονται.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κάνει προετοιμασίες για μαζικές πολιτικές αναταραχές και κατάληψη ολόκληρων περιοχών από ριζοσπαστικοποιημένους μετανάστες.

Ο γαλλικός στρατός κάνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την «επανοικειοποίηση της εθνικής επικράτειας», στην ανακατάληψηδηλαδή, περιοχών των πόλεων, στην περίπτωση που οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί αποκτήσουν όπλα και γίνουν ανοιχτά εχθρικοί προς τις αρχές.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου