Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Για ποιόν ακριβώς λόγο παραδώσαμε το Αιγαίο...;



Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Ανακοινώθηκε προ ολίγου από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, η εμπλοκή της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο France24.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έδωσε εντολή στον στρατιωτικό διοικητή Breedlove να αποστείλει στο Αιγαίο "χωρίς καμία καθυστέρηση" την Μόνιμη Ναυτική Μονάδα 2 της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το BBC, αρχικά θα αποσταλούν τρία πλοία, με στόχο την επιτήρηση και παροχή πληροφοριών προς τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη θα ενισχύσουν την εν λόγω Μονάδα με περισσότερα πλοία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί στόχο των νατοϊκών πληρωμάτων η ανακοπή ή επαναπροώθηση των λεμβών που μεταφέρουν πρόσφυγες και/ή μετανάστες.

«Οι στρατιωτικές αρχές μας θα επεξεργαστούν όλα τα στοιχεία το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Η Συμμαχία θα συμβάλει στην προσπάθεια με την παροχή κρίσιμων πληροφοριών και μέσων παρακολούθησης ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διακίνηση ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο κ. Stoltenberg δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα δράσει σε στενή συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρόσθεσε πως κατά την διάρκεια της Συνόδου αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση προς τη διεθνή συμμαχία για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. 

Δηλαδή, με απλά λόγια, το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να ανακόψει με θαλάσσιες επιχειρήσεις την ροή των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Θα κάνει κάτι το οποίο έκανε και το Ελληνικό Λιμενικό, με επιπλέον, όμως, και πολύ σημαντικό στοιχείο, την συλλογή ειδικών πληροφοριών (με ειδικά δορυφορικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα) τις οποίες θα συλλέγει και θα προωθεί προς την Τουρκία...! 
Αυτή η "εργασία" όμως, θα μπορούσε να υλοποιηθεί και από την Ελλάδα, με ειδικό γεωγραφικό σύστημα GIS το οποίο ήδη έχει αγοραστεί (από κυβερνήσεως Καραμανλή) με ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά δεν λειτουργεί και αραχνιάζει (μέρος του έχει καννιβαλισθεί) στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, αφού ο σημερινός διοικητής κ. Ρουμπάτης (ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων του) αρνείται να το ενεργοποιήσει και να βοηθήσει την Ελλάδα στο λαθρομεταναστευτικό (και όχι μόνο)!!! Και ο λόγος που η ασφάλεια της χώρας παρέμενε εκτεθειμένη με την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, είναι επειδή έχει ρωσικό λογισμικό και το Ισραήλ "έστειλε εντολή" μη λειτουργίας του, μέσω του Ρόντος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου...

Και, αντί να διαχειριζόμαστε εμείς σαν χώρα τα σύνορά μας, καλέσαμε (μαζί με την Γερμανία και την Τουρκία, η οποία φέρει τεράστιο βάρος ευθύνης στην λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη) το ΝΑΤΟ να υλοποιήσει για πρώτη φορά στο πλαίσιο του νέου δόγματός του, κλήση χώρας - μέλους του η οποία αντιμετωπίζει κοινωνική κρίση...

Αν κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν πως πράττουν καλώς, παραδίδοντας γη και ύδωρ σε ξένες δυνάμεις, για να καλύψουν την προσωπική τους ανεπάρκεια, καλά θα κάνουν να σκεφτούν πως γεννήθηκαν σε χώρα, την οποία με δική τους, προσωπική, ευθύνη μετατρέπουν σε χώρο. Και ας αφήσουν τα λογύδρια τους για "νίκη κατά της λαθρομετανάστευσης" αφού το ό,ποιο αποτέλεσμα εξαρτάται από την Τουρκία και ως εκ τούτου η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μαζί με τις επίσημες πλέον τουρκικές αιτιάσεις κατά της ελληνικής κυριαρχίας, αποτελεί μία συντριπτική εθνική ήττα που έχει την υπογραφή της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου...

http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_300.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου