Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΙΡΑΚ: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 15χρονο αγόρι επειδή άκουγε δυτική μουσική

Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στο κατάστημα του πατέρα του 15χρονου Ayham Hussein, σε αγορά της Μοσούλης και συνέλαβαν το αγόρι που άκουγε ποπ μουσική - Για πρώτη φορά εκτελείται κάποιος από τους τζιχαντιστές με την κατηγορία ότι ακούει δυτική μουσική

Ένα 15χρονο αγόρι, ο Ayham Hussein, συνελήφθη από τζιχαντιστές μέσα στο παντοπωλείο του πατέρα του στην αγορά Ναμπί Γιουνίς, στη δυτική Μοσούλη, με την κατηγορία ότι άκουγε δυτική μουσική. Το αγόρι οδηγήθηκε δια της βίας σε θρησκευτικό δικαστήριο που εφαρμόζει τον νόμο της σαρία και καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό.

Η εκτέλεση του αγοριού έγινε δημόσια και στη συνέχεια η σορός του παραδόθηκε στην οικογένειά του.

Οι κάτοικοι στη Μοσούλη, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, είναι εξοργισμένοι με τον δημόσιο αποκεφαλισμό του νεαρού αγοριού και, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των μέσων ενημέρωσης στην Νινευή, είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές συλλαμβάνουν και εκτελούν κάποιον στην Μοσούλη επειδή ακούει δυτική μουσική.

Ο εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης στη Νινευή δήλωσε για την απάνθρωπη εκτέλεση στο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, Ara News: «Ο Ayham Hussein συνελήφθη από τζιχαντιστές ενώ άκουγε ποπ μουσική στο παντοπωλείο του πατέρα του στην αγορά Ναμπί Γιουνίς στη δυτική Μοσούλη. Δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από δικαστήριο της σαρία που να απαγορεύει την δυτική μουσική».

Πριν δύο χρόνια με σχετική ανακοίνωση το Ισλαμικό Κράτος είχε απαγορεύσει την μουσική και τα τραγούδια μέσα σε αυτοκίνητα, σε καταστήματα και σε δημόσιους χώρους, με την αιτιολογία ότι «η μουσική και τα τραγούδια εμποδίζουν τους ανθρώπους να θυμούνται τον Θεό και το Κοράνι και αποτελούν πειρασμό που διαφθείρει την καρδιά».

http://www.protothema.gr/world/article/554430/tzihadistes-apokefalisan-15hrono-agori-epeidi-akouge-dutiki-mousiki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου