Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τουλάχιστον 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Άγκυρα

`Πνίγηκε` στο αίμα η Τουρκία! 20 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Δείχνουν ως τρομοκράτες το PKK

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 61 τραυματίστηκαν απόψε στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαπράχθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία και σημειώθηκε καθώς ήταν σταματημένα σε φωτεινούς σηματοδότες. Στα λεωφορεία επέβαινε προσωπικό του στρατού.



Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση που διαπράχθηκε πριν από λίγο στην Άγκυρα, δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».



Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

http://www.newsit.gr/kosmos/Pnigike-sto-aima-i-Toyrkia-20-nekroi-apo-ekriksi-pagideymenoy-aytokinitoy-Deixnoyn-os-tromokrates-to-PKK/578018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου