Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αφγανοί πρόσφυγες δεν ήθελαν να κατέβουν από το λεωφορείο γιατί ήθελαν να τους δοθεί δωρεάν σπίτι και όχι δωρεάν διαμέρισμα


Πόσο φρικτό και απάνθρωπο μπορεί να είναι να φεύγεις για να γλυτώσεις από έναν βάναυσο εμφύλιο πόλεμο στο Αφγανιστάν και να καταλήγεις να σου δίνουν δωρεάν ένα «απλό» διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, αντί για ένα ολόκληρο σπίτι;

Διαβάζουμε στην AZ Online:

Αναταραχή χθες στο Wasserfahrt στο Klötze, όταν ένα μίνι λεωφορείο από την περιοχή Altmark έφτασε στο νέο συγκρότημα διαμερισμάτων 18.

Οι επιστάτες των καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης στο Salzwedelέφεραν συνολικά έξι άτομα από το Αφγανιστάν, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά και τον αδελφό με τη σύζυγό του. Όλοι θα λάμβαναν προσωρινή στέγαση στο Klötze. Αλλά οι Αφγανοί αρνήθηκαν να κατέβουν από το λεωφορείο. Απλώς κάθονταν μέσα σε αυτό. Ο λόγος: στο κέντρο υποδοχής όπου στεγάστηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, τους είχαν υποσχεθεί ένα σπίτι. Έτσι απαιτούσαν το σπίτι αυτό και αρνιόντουσαν να στεγαστούν στη νέα πολυκατοικία.

Οι δύο τοπικοί δημοτικοί υπάλληλοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κλείσουν τις πόρτες του μίνι λεωφορείου και να επιστρέψουν τις δύο οικογένειες πίσω στο Salzwedel. Εκεί οι Αφγανοί στεγάστηκαν και πάλι στην αθλητική αίθουσα στο σχολείο Κόλλβιτς. Το απόγευμα, δύο διερμηνείς προσπάθησαν να συζητήσουν το θέμα με τους τέσσερις ενήλικες και τα δύο παιδιά και τους εξήγησαν τις εναλλακτικές λύσεις: ή στο Klötze ή στο κατάλυμα έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου