Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελίες ότι ο τουρκικός στρατός έκαψε ζωντανούς 150 Κούρδους

Καταγγελίες ότι ο τουρκικός στρατός έκαψε ζωντανούς 150 Κούρδους

Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών υποστηρίζει ότι τα θύματα ήταν εγκλωβισμένα σε υπόγεια κτιρίων

Τη στιγμή που οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβαρδίζουν θέσεις Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) προχώρα σε καταγγελίες για θηριωδίες των τουρκικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την βουλευτή του κόμματος, Φελεκνάς Ουτζά, η οποία παραχώρησε δηλώσεις στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο τουρκικός στρατός «έκαψε ζωντανούς 150 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε υπόγεια» στη συνοικία Σιρζέ της επαρχίας Σιρνάκ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

«Στην συνοικία Σιζρέ της Σιρνάκ, περίπου 150 άνθρωποι καήκαν ζωντανοί σε διαφορετικά κτίρια από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μερικές σοροί βρέθηκαν αποκεφαλισμένες. Κάποιες άλλες κάηκαν εντελώς, έτσι η αυτοψία δεν ήταν δυνατή», δήλωσε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Κούρδοι.

Επισημαίνεται, βέβαια, πως η καταγγελία της Ουτζά δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα, ωστόσο η βουλευτής προειδοποίησε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια κατάληξη, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κτίρια στην περιοχή.

«Η κατάσταση στο Ντιγιάρμπακιρ είναι τρομερή. Στη συνοικία Σουρ είναι η 79η ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. 200 άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι σε υπόγεια και οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν τους απελευθερώνουν», επισήμανε η βουλευτής.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Russia Today, τουλάχιστον 115 σοροί έφεραν τόσο σοβαρά εγκαύματα που οι συγγενείς των νεκρών δε μπορούσαν να αναγνωρίσουν δέκα από αυτούς, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η διεξαγωγή εξέτασης DNA.

http://www.protothema.gr/world/article/554792/o-tourkikos-stratos-ekapse-zodanous-150-anthropous-kataggellei-filokourdiko-komma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου