Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Φοιτητής αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο επειδή τάχθηκε κατά των γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Φοιτητής αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο επειδή τάχθηκε κατά των γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Υπερασπίστηκε δημόσια υπάλληλο που αρνήθηκε να εκδώσει άδειες γάμου - Ο 38χρονος είναι μέλος χριστιανικής κοινότητας

Την πόρτα της εξόδου είδε ένας φοιτητής του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, στην Κομητεία του Νότιου Γιορκσάιρ, στη Μεγάλη Βρετανία, όταν ανήρτησε σχόλιο στο προφίλ του στο Facebook κατά το οποίο τασσόταν κατά των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Ο 38χρονος Φέλιξ Νγκόλε, ο οποίος έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία από το Κονγκό έπειτα από αίτηση ασύλου, υπερασπίστηκε τη δημόσιο υπάλληλο Κιμ Ντέιβις από το Κεντάκι, η οποία φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να εκδώσει άδειες γάμου σε ομόφυλο ζευγάρι.

«Υποστηρίζω την Κιμ Ντέιβις», έγραψε ο Νγκόλε που είναι μέλος χριστιανικής κοινότητας, ενώ καταδίκασε την ομοφυλοφιλία συμπληρώνοντας με απόσπασμα από τη Βίβλο.

Λίγο καιρό μετά την ανάρτησή του έλαβε επιστολή από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου που του ζητούσε συνάντηση για να συζητηθεί η επίμαχη ανάρτηση, έπειτα από την οποία αποφασίστηκε η αποβολή του.

Η επιτροπή έκρινε πως ο 38χρονος «ξεπέρασε τα όρια» κι ότι θα μπορούσε να προσβάλει κάποιους ανθρώπους με τις αναρτήσεις του, ενώ του ζητήθηκε να παραδώσει την φοιτητική του κάρτα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όσα πιστεύει για το γάμο και τη «σεξουαλική ηθική», τα συμμερίζονται εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και προχώρησε σε ένσταση κατά της απόφασης αυτή, τονίζοντας ότι θα τον αποτρέψει από το να ακολουθήσει το έργο του κοινωνικού λειτουργού για το οποίο σπουδάζει.

«Αναρωτιέμαι αν το πανεπιστήμιο θα λάμβανε δράση αν ένας μουσουλμάνος φοιτητής που πιστεύει στη σαρία, και τις διδαχές της για τις γυναίκες και την ομοφυλοφιλία, έκανε μετριοπαθή σχόλια στο Facebook. Δε νομίζω», πρόσθεσε.

http://www.protothema.gr/world/article/557431/foititis-apovlithike-apo-to-panepistimio-epeidi-tahthike-kata-ton-gamon-omofulon-zeugarion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου