Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία παραμένει στο πλευρό του Άσαντ



Η Ρωσία εκφράζει τη «θλίψη» της για την απόρριψη εκ μέρους του ΣΑ του ΟΗΕ του σχεδίου απόφασης που κατέθεσε για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την απόρριψη του σχεδίου απόφασης», τόνισε ο Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία θα συνεχίσει την πολιτική της, η οποία αποσκοπεί στην «εξασφάλιση της σταθερότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα προτίθεται να συνεχίσει να συνδράμει τη Δαμασκό να πολεμήσει τους «τρομοκράτες» στη Συρία.

«Η Ρωσία θα εξακολουθήσει την πολιτική γραμμή που αποσκοπεί στην προσφορά συνδρομής και βοήθειας προς τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην επίθεσή τους κατά των τρομοκρατών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, την ώρα που η Δύση και η Άγκυρα κατηγορούν τη Μόσχα ότι στο στόχαστρό της έχει βάλει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Μπάσαρ αλ Άσαντ και την καλούν να διακόψει τους βομβαρδισμούς.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την ένταση στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

“Το Κρεμλίνο ανησυχεί για την ενισχυόμενη ένταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας,” δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους. 'Σε γενικές γραμμές η Ρωσία πιστεύει ότι ο βομβαρδισμός περιοχών της Συρίας, με πυρά πυροβολικού, είναι απαράδεκτος,” τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με τη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, ιδίως, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στην Άγκυρα.

Η Ρωσία ενισχύει με υπερσύγχρονα μαχητικά τη βάση της στην Αρμενία

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική βάση που διατηρεί στην Αρμενία με τέταρτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη κι ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα σχετικές πληροφορίες των ενόπλων δυνάμεων.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mig 29 κι ένα ελικόπτερο Mi-8MT θα σταθμεύουν και θα επιχειρούν πλέον στη βάση κοντά στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις από τη βάση τούτη θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_653.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου