Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έχουμε και μεις “Ειδήμονες” πάνω στο rewriting history, ας τους πάρουν μαζί τους οι Οθωμανοί που θα πάνε να “ξαναγράψουν” ιστορία στο Κοσσυφοπέδιο…


VazhdonΔιαβάστε τι ωραία που το “πετάνε”!!! Για να έχουν λιγότερο μίσος τα κείμενα της Ιστορίας… όπως ακριβώς προσπάθησαν να μας περάσουν τον “συνωστισμό στη Σμύρνη”… και έχουν περάσει ένα σωρό ανακρίβειες στη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία…
Ξεκίνησαν να βάζουν “χέρι” και στα Σκόπια με φωτογραφίες του Κεμάλ σε σχολείο στην Οχρίδα…
Η δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων-προτεκτοράτων-κρατιδίων στη Βαλκανική, μόνο καλό δε θα κάνει στην τουρκία, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…
 
 Antexoume
Πρίστινα.
 
«Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Τουρκία θα έρθει στο Κοσσυφοπέδιο στα τέλη Φεβρουαρίου, για να δει τι πρέπει να αλλαχθεί για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων ιστορίας, που μιλούν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία», αναφέρει το δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου και συνεχίζει:
Αυτό επιβεβαιώθηκε για το «Radio Kosova», από τον υφυπουργό Παιδείας Νεχάτ Μουστάφα, ο οποίος δήλωσε ότι η άφιξη των Τούρκων εμπειρογνωμόνων δεν σημαίνει ότι θα αποφασίσουν για τα ιστορικά κείμενά μας, αλλά δείχνουμε προθυμία συνεργασίας, όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και με άλλες χώρες.
 
«Αυτό γίνεται, ώστε τα κείμενά μας να έχουν λιγότερο μίσος. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει μόνο με την Τουρκία, αλλά και με άλλους λαούς και κράτη, επειδή υπάρχει μίσος και επομένως πρέπει να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία», είπε ο Μουστάφα.
Οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες θα μείνουν λίγες ημέρες στο Κοσσυφοπέδιο και μετά από τις συνομιλίες που θα έχουν με τους δικούς μας εμπειρογνώμονες θα οργανώσουν συζητήσεις για το θέμα αυτό, ώστε να αποφασισθεί τι πρέπει να παραμείνει και τι να διορθωθεί.
 
Ο Μουστάφα εξήγησε ότι μετά από αυτές τις συζητήσεις θα υπάρξουν συζητήσεις με τους συγγραφείς των σχολικών βιβλίων, για να τους δώσουν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτε εναντίον των συντακτών των ιστορικών κειμένων που αναφέρονται στους Οθωμανούς Τούρκους.
 
Ο Κοσοβάρος υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι από το επόμενο σχολικό έτος θα πρέπει να διδάσκεται η ύλη των αναθεωρημένων ιστορικών κειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου