Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

“Έγκλημα πολέμου η βόμβα των ισλαμιστών”


Έγκλημα και η αναίσχυντη σιωπή των ΜΜ”Ε”. Ντροπή σας.
Μονόδρομος πλέον για τον Άσαντ να διαλύσει χωρίς οίκτο τους φασίστες εισβολείς για να μην καταντήσει Μιλόσεβιτς και ο λαός του Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου.
Η βομβιστική επίθεση που οργάνωσαν οι ισλαμιστές “αντάρτες” (μισθοφόροι των Τούρκων, Αμερικάνων και Καταριανών) την Πέμπτη στο κέντρο της Δαμασκού και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 100 άνθρωποι, συνιστά “έγκλημα πολέμου”, όπως την χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.
Ο Μπραχίμι “καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη βάρβαρη επίθεση στη Δαμασκό που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους και τραυμάτισε 250 πολίτες” αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Τίποτα δεν δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες που συνιστούν εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, σημειώνει.
Στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι ο Μπραχίμι έχει προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να γίνουν “διεθνείς ανεξάρτητες έρευνες για τέτοιου είδους εγκλήματα”.
Τέσσερις επιθέσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη στη συριακή πρωτεύουσα. Η κυριότερη από αυτές, στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Μπραχίμι, έγινε στο κέντρο της πόλης όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά κοντά στην είσοδο της έδρας του κόμματος Μπάαθ το οποίο κυβερνά τη χώρα επί μισό αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου