Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο διδάσκει τους φοιτητές ότι είναι «άδικο να είσαι λευκός»



Λευκοί ακτιβιστές από κοινού με αριστερούς διευθύνοντες στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Superior παρουσίασαν μια εκστρατεία η οποία είναι σχεδιασμένη για την προώθηση της Λευκής ενοχής (White guilt – βλέπε εδώ) στους φοιτητές. Η εκστρατεία, που ονομάζεται είναι ‘Unfair to be White’ (το ‘unfair’ εκτός από «άδικο» μεταφράζεται και «αθέμιτο» και «μεροληπτικό») προωθεί, επίσης, τους λευκούς φοιτητές να ενωθούν με μη-λευκούς σε εκστρατείες κατά των λευκών. Η εκστρατεία περιλαμβάνει εικόνες και βίντεο με λευκά άτομα που έχουν συνθήματα γραμμένα στα πρόσωπά τους κατά των λευκών και μιλούν για το πώς η κοινωνία είναι «ρατσιστική».


Η εκστρατεία είχε προγραμματιστεί αρχικά να ξεκινήσει από ένα κοντινό πανεπιστήμιο της Μινεσότα αλλά πυροδότησε μεγάλη διαμάχη. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η διεύθυνση του πανεπιστημίου υπερασπίζεται σθεναρά την αντι-Λευκή εκστρατεία. Το πανεπιστήμιο υποστηρίζεται από το κρατικό σύστημα των κολεγίων. Η πολιτεία του Wisconsin είναι 83% λευκή. Αυτό σημαίνει ότι οι λευκοί φορολογούμενοι αυτής της αμερικάνικης πολιτείας πληρώνουν για μια προπαγάνδα με στόχο εναντίον τους.

Δείτε το βίντεο:


Φυσικά, αυτού του είδους οι ακτιβιστές μιλούν ασταμάτητα για ‘White privilege’ «Προνόμια για τους Λευκούς» (ή ‘Λευκά Προνόμια’) σε χώρες Λευκών (στις ΗΠΑ ο πληθυσμός ήταν κατά 90% Λευκός το 1960), αλλά τι γίνεται με τα Κινέζικα προνόμια στην Κίνα; Τι γίνεται με τα Νιγηριανά προνόμια στη Νιγηρία; Ένας άνθρωπος στο βίντεο ‘Unfair to be White’, λέει ότι η κοινωνία έχει συσταθεί για να μας ωφελήσει (εμάς τους λευκούς). Προφανώς, πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος. Ωστόσο, η κινεζική κοινωνία έχει συσταθεί για να επωφεληθούν οι Κινέζοι και η νιγηριανή κοινωνία έχει συσταθεί για να επωφεληθούν οι Νιγηριανοί. Είναι αυτό λάθος; Ή μήπως είναι μόνο λάθος για τις Λευκές χώρες να έχουν συσταθεί προς όφελος των Λευκών; Δεν βλέπουμε εκστρατείες περί «αδικίας» να γίνονται στην Κίνα ή τη Νιγηρία για να κατηγορήσουν τους ανθρώπους εκεί για «ρατσισμό». Έτσι, όλοι αυτοί που εργάστηκαν για το «άδικο να είσαι λευκός», μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι αντι-ρατσιστές, αλλά αυτό που πραγματικά είναι, είναι αντι-Λευκοί. Όπως έχουμε πει, το «αντιρατσιστής» είναι μόνο μια λέξη κώδικας για τον αντι-Λευκό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου