Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Είσαι λευκός, είσαι ένοχος, είσαι νεκρός!



Αυτός ήταν μαύρος και θυμωμένος. Αυτές ήταν λευκές και ένοχες,όπως ακριβώς έχουν διδαχτεί στο σχολείο.

Έτσι τις πυροβόλησε.

Αυτό είναι το αποδεικτικό στοιχείο που προέκυψε από τη δίκη που έγινε στην Ατλάντα των ΗΠΑ με κατηγορούμενο τον Nkosi Thandiwe, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 65 χρόνια, επειδή πυροβόλησε τρία λευκά κορίτσια πέρυσι. Το ένα πέθανε, ένα άλλο είναι εντελώς παράλυτο.
Brittany Watts. Σκοτώθηκε γιατί ήταν λευκή
Σύμφωνα με την ‘Atlanta Journal-Constitution, ο Thandiwe κατέθεσε ότι ο λόγος που αγόρασε ένα όπλο κατά πάσα πιθανότητα ήταν για "να επιβάλει τις πεποιθήσεις που είχε αναπτύξει για τους λευκούς ανθρώπους καθώς ήταν φοιτητής στην ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Γεωργίας."

«Προσπαθούσα να αποδείξω ότι οι Ευρωπαίοι είχαν αποικίσει τον κόσμο, και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε τόσα πολλά κακά σήμερα», είπε. «Το θέμα της δουλείας, ήταν κάτι που έπρεπε να απαντηθεί. Προσπαθούσα να μεταφέρω ένα μήνυμα για να κάνω τους λευκούς ανθρώπους να επιδιορθώσουν».

Η έκθεση αναφέρει ότι η νύχτα πριν από τους πυροβολισμούς, ήταν σε ένα "Πάρτι Ειρήνης", και ήταν εξοργισμένος που δύο λευκοί ήταν εκεί.

«Ήμουν αναστατωμένος», είπε ο Thandiwe. "Ήμουν ακόμα αναστατωμένος την Παρασκευή. Πήρα το όπλο για να κάνω τη δουλειά, επειδή ήμουν ακόμα αναστατωμένος από την Πέμπτη το βράδυ. "

Οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για φόνο - μετά από την απόφαση του δικαστή ότι μόνο και μόνο επειδή έμαθε τρελά πράγματα στο σχολείο, αυτό δεν τον έκανε τόσο τρελό ώστε να καταδικαστεί.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS στην Ατλάντα:

Ο Thandiwe, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων του στο κολέγιο, το μάθημα ιστορίας του άλλαξε τις σκέψεις του για το πώς κάποιοι λευκοί αντιμετώπιζαν τους μαύρους.

«Για τα θέματα της δουλείας και της φυλής, υπήρχε κάτι που έπρεπε να απαντηθεί. Το είδα σαν κάτι από το οποίο η μαύρη κοινότητα δεν έχει ανακάμψει, έτσι ο τρόπος μου για να το χειριστώ ήταν να διαδώσω πληροφορίες για να βοηθήσω την καταπολέμηση της άγνοιας που έχει η μαύρη κοινότητα για την ιστορία μας», δήλωσε ο Thandiwe.

«Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά προσπαθούσατε να διαδώσει το μήνυμα του να παρουσιάσετε τους λευκούς ανθρώπους ως τον εχθρό;» ρώτησε η Βοηθός Εισαγγελέας Linda Dunikoski.

«Ναι», απάντησε ο Thandiwe.

Οι πυροβολισμοί του Thandiwe ήταν το δεύτερο επεισόδιο ρατσιστικής βίας εκ μέρους του σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο Thandiwe επιτέθηκε σε έναν υπάλληλο courier με ρατσιστικά επίθετα και έπρεπε να τον συγκρατήσουν από το να επιτεθεί και να του προκαλέσει βλάβη σε ένα γκαράζ όπου εργαζόταν, είπε το WSBTV News στην Ατλάντα.

Η «φυλετική δυσαρέσκεια» είναι το γάλα με το οποίο ταΐζει «τα παιδιά» της η νέα σχολική εκπαίδευση, είπε ένας ψυχολόγος των φυλακών ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το όνομά του. Οι μαθητές,μαύροι και λευκοί μαθαίνουν από τις πρώτες μέρες στο σχολείο, ότι οι μαύροι είναι «θύματα» και αδύναμοι να καταπολεμήσουν το ρατσισμό», είπε.

Όχι μόνο στο σχολείο, αλλά τα ίδια μαθαίνουν και από τις εκκλησίες και από τους γονείς τους, είπε.

Αυτή η στάση θυματοποίησης τροφοδοτεί την δυσαρέσκεια και τη βία.

«Αλλά το πιο επικίνδυνο από όλα, είναι ότι οι μαύροι μαθητές διδάσκονται ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους, επειδή είναι τα ‘θύματα του λευκού ρατσισμού’», είπε. «Το βλέπω αυτό κάθε μέρα στη φυλακή όπου εργάζομαι».

Τα παραδείγματα αφθονούν: Πρόσφατα στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας,  τέσσερις μαύροι πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν τον Joshua Proutey ενώ τον έκλεβαν, καθώς τον είχαν βάλει στόχο, διότι οι λευκοί "είναι βέβαιο ότι θα έχουν χρήματα."

Στο Σικάγο, ο Δήμος πρόσφατα συμφώνησε να καταβάλει 22,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε μια γυναίκα που έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας από όχλο μαύρων, καθώς της επιτέθηκαν επειδή ήταν λευκή και η αστυνομία της πόλης την άφησε να κυκλοφορεί σε μια «κατά κύριο λόγο μαύρη» περιοχή, εκθέτοντάς την σε κίνδυνο. Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ κατέθεσε ότι, λόγω αυτού που αποκάλεσε ‘Θεωρία των Συνήθων Δραστηριοτήτων’, η βία είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα σε αυτή την κατάσταση.

Στο Wilmington του Ντελαγουέρ ο πάστορας μιας από τις μεγαλύτερες μαύρες κοινότητες της πολιτείας, δήλωσε: «Αυτή η βία στην κοινωνία μας - δεν νομίζετε ότι έχει να κάνει με τα τελευταία 400 χρόνια;»

Ο αιδ. Lawrence M. Livingston (φώτο επάνω) είπε στην NewsJournal"Εμείς δεν είμαστε αυτοί που δημιουργήσαμε αυτά τα πράγματα - όλο αυτό το χάος».

Οι δηλώσεις του αυτές ήρθαν μόλις λίγες ημέρες μετά την βίαιη επίθεση σε ένα λευκό κληρικό από όχλο μαύρων κοντά στην εκκλησία του Livingston.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα περισσότερα από 400 παραδείγματα ρατσιστικής βίας και ανομίας σε περισσότερες από 80 πόλεις που έχουν τεκμηριωθεί στο βιβλίο “White GirlBleed a LotThe return of racial violence and how the media ignoreit.”" (δες σχετικό άρθρο ΚΟ : "Να ματώσεις πολύ, λευκό κορίτσι!": Ένα βιβλίο - σταθμός για την επιστροφή της φυλετικής βίας στην Αμερική).

Η άλλη πλευρά αυτής της αυξητικής τάσης της βίας από όχλους μαύρων είναι ό, τι ο ψυχολόγος των φυλακών αποκαλεί «παιδική παντοδυναμία»:

Αυτή είναι η αίσθηση ότι επειδή κάτι δεν έχει συμβεί σε εσάς άμεσα, μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όπως ένα παιδί που πιστεύει ότι δεν είναι ευάλωτο στους κινδύνους, διότι το μόνο που γνωρίζει είναι η ασφάλεια της μήτρας ή της κούνιας.
Αυτό οφείλεται σε μια ευρεία προθυμία να αγνοηθεί αυτή η βίααπό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από ένα κομμάτι της κοινωνίας, είπε.

«Οι μαύροι έχουν ενθαρρυνθεί να μισούν τους λευκούς και να κάνουν διακρίσεις εις βάρος τους από τους λεγόμενους (μαύρους) ‘ηγέτες για τα ατομικά δικαιώματα’», δήλωσε ο συγγραφέας: "Και αυτό είναι κακό. Το κακό θα επιδεινωθεί από γενιά σε γενιά, αν δεν ασχοληθεί κάποιος με το θέμα. "
 
Ο Taleeb Starkes είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, σκηνοθέτης και συγγραφέας του βιβλίου που ονομάζεται The Un-Civil War”.Ο Starkes είναι μαύρος.

«Τα σχολεία αυτά ενισχύουν το βαθιά ριζωμένο ‘ευαγγέλιο της θυματοποίησης’ που αποτελεί θρησκευτική πρακτική στην αφρο-αμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο Starkes. "Επιπλέον, όποιος Αφρο-Αμερικάνος καταγγείλει αυτό το ‘ευαγγέλιο της θυματοποίησης’ είναι ιερόσυλος και αμφισβητείται το κατά πόσο «μαύρος» είναι! Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αυτή η ιδεολογία γεννάει τρομοκράτες πόλεων των οποίων οι ενέργειες πάντα δικαιολογούνται από ένα άλλο δόγμα του ‘ευαγγελίου της θυματοποίησης’ που ονομάζεται P.T.S.D. (‘PostTraumatic Slavery Disorder’ - Μετα Τραυματική Αναταραχή Δουλείας)".

Ο Starkes συνέχισε: «Σε συνδυασμό με τους φτηνούς φυλετικούς προπαγανδιστές και την εκ προθέσεως απεικόνιση από τα mainstream μέσα ενημέρωσης των Αφρο-Αμερικάνων ως μόνιμα θύματα, ανίκανα να τελέσουν «εγκλήματα μίσους» (τα οποία προφανώς είναι ικανοί να τελέσουν μόνο οι λευκοί! Ω, τι ρατσισμός από τους «αντιρατσιστές»!!!), αυτή η αυτοκαταστροφική ιδεολογία έχει γίνει μια επικίνδυνη τοξική ουσία για την κοινωνία. Κατά συνέπεια, κάθε έγκλημα μαύρου πάνω σε λευκό, ανεξάρτητα αν είναι κακό, ουσιαστικά ερμηνεύεται ως μαύρη «ανταπόδοση»παρά ως μαύρη εγκληματικότητα. Και φυσικά, εάν ένας αιμοδιψής λευκός ρατσιστής σκότωνε ανελέητα δύο ανυποψίαστες μαύρες γυναίκες, θα είχε αρχίσει ο ‘Μαυρογεδδών’"...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου