Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

DNA του “τοξότη” Γ. Μιχαηλίδη στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης


Στοιχεία, που συσχετίζουν τον «τοξοβόλο» Γιάννη Μιχαηλίδη με την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη, αλλά και τον ίδιο και άλλους δύο από τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, με γιάφκες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλα κρυσφύγετα, τα οποία έχουν βρεθεί κατά καιρούς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εμπρηστικές ενέργειες, καθώς και με την ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, προκύπτουν από την ανάλυση γενετικού υλικού (DNA), που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την εξέταση DNA προκύπτουν τα εξής:
Το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη (σσ. γνωστός ως «τοξοβόλος», επειδή είχε συλληφθεί σε διαδήλωση, στην Αθήνα, έχοντας μαζί του ένα τόξο) ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό, που είχε βρεθεί σε πιστόλι, μάρκας GLOCK, το οποίο είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης, στο σημείο που είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, στις 18-05-2011. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας από τους δράστες, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος, 23 ετών σήμερα, ο οποίος συνελήφθη.
Γενετικό υλικό του ίδιου, καθώς και των Δημήτρη Πολίτη και Νικόλαου Ρωμανού, ταυτίζεται με αυτό που είχε βρεθεί σε πειστήρια που κατασχέθηκαν από τα κρυσφύγετα των Πυρήνων στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, καθώς και στην οδό Διστόμου 87 στον Κολωνό. Το τελευταίο κρυσφύγετο είχε ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και εντοπίστηκε στις 5-11-2011. Η ανεύρεσή του δεν είχε ανακοινωθεί απο την Αστυνομία.
Γενετικό υλικό του Δημήτρη Πολίτη ταυτίζεται επιπλέον με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε καπέλο, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες ένοπλης ληστείας, που είχε σημειωθεί στις 28-11-2012 σε υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Φιλώτα Φλώρινας, καθώς και σε πειστήρια από γιάφκα στην οδό Νικ. Πλαστήρα 14 στον Ταύρο, που εντοπίστηκε στις 13-1-2011, μετά τη σύλληψη στον Βύρωνα τεσσάρων ατόμων, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2010. Ακόμη, DΝΑ του Πολίτη βρέθηκε και στο Πόρτο Ράφτη, σε ένα ακόμα κρυσφύγετο, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις γιάφκες του Βόλου και της Καλλιθέας.
Τέλος, γενετικό υλικό του Νίκου Ρωμανού ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού, σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στις 27-06-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου