Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκική Σταρ: Πίσω απο τους Ελληνοκύπριους η Ρωσία!

-Η Μόσχα χρησιμοποιεί τους Ε/κ, ως πιόνια για τα συμφέροντά της στον τομέα της ενέργειας
- Η Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο την ενέργεια από την Ρωσία με τις τιμές που αυτή πουλά.
- Πίσω από το βέτο των Ε/κ για το κεφάλαιο της Ενέργειες «ωθητική δύναμη» είναι η Ρωσία.
Η σχέση Ρωσίας – «ε/κ τομέα», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, βάζει την σφραγίδα της και στο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων Τουρκίας – ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Σταρ συνδέει τις εξελίξεις με το συνεχιζόμενο βέτο στο κεφάλαιο της Ενέργειας για την Τουρκία, υπενθυμίζοντας δήλωση του Βρετανού Υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Ντέιβιντ Λίντινγκτον τον περασμένο Νοέμβριο που μιλούσε για τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας ως ενεργειακού αγωγού.
Ο Τούρκος Υφυπουργός Ενέργειας, Μπουγιούκκαγιά, επέμεινε,, ότι πίσω από το βέτο των Ε/κ για το κεφάλαι της Ενέργειες «ωθητική δύναμη» είναι η Ρωσία. «Όλα τα μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε δυσκολία όσον αφορά το θέμα της ενέργειας. Είναι εξαρτώμενοι μόνο από τη Ρωσία. Φυσικό αέριο είναι υποχρεωμένοι να πάρουν στις τιμές που ορίζει η Ρωσία. Επιπλέον, στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αναπτυχθεί διέξοδος. Εάν ανοίξει το κεφάλαιο Ενέργεια για την Τουρκία, θα έρθει στην ατζέντα το θέμα της διεξόδου μέσω της Τουρκίας. Εγώ εάν ήμουνα Ρωσία, εάν πουλούσα φυσικό αέριο σε ψιλές τιμές, θα ήθελα να είναι μπλοκαρισμένο το κεφάλαιο Ενέργεια της Τουρκίας».
Οι Ε/κ, συνέχισε ο Τούρκος Υφυπουργός, κάνουν ιδιοτροπίες με την επιρροή της Ρωσίας υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι 100% ενάντια στα συμφέροντας της ΕΕ. «Η ΕΕ δυστυχώς δεν μπορεί να δει τα συμφέροντά της στο θέμα αυτό λόγω του ρηχού τρόπου με τον οποίο βλέπει την ένταξη της Τουρκίας». Το θέμα αυτό δεν συζητείται με την Τουρκία , αλλά είναι θέμα δικής τους εκτίμησης, πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας ότι η Τουρκία πλέον δεν είναι η παλιά Τουρκία, αυτό να μην το ξεχνούν.
newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου