Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Weinberg: Ρίχνουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο στην τρύπα

  • High Frequency: "Πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Αύγουστο"
Η Ελλάδα τελικά θα χρεοκοπήσει καθώς η χώρα είναι υπερχρεωμένη και η προσέγγιση της Ευρωζώνης ως προς την εξοικονόμηση δαπανών είναι λανθασμένη, σύμφωνα με τον Carl Weinberg, επικεφαλής οικονομικό αναλυτή της High Frequency Economics.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο CNBC, ο Weinberg εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να λάβει χώρα πολύ σύντομα, ακόμη και τον Αύγουστο, όταν η βαλκανική χώρα πρόκειται να λάβει μία ακόμη δόση των χρημάτων της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν μπορείς να πάρεις μία υπερχρεωμένη χώρα και να την κάνεις πιο φερέγγυα, δανείζοντας της ακόμη περισσότερα χρήματα», τόνισε. «Ρίχνουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο στην τρύπα καθώς δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άμεσα και σωστά».
Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό σημείο που θα μπορούσε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ο Weinberg σημείωσε: «στην High Frequency, συμβουλεύουμε τον κόσμο να πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνα μαζί στις διακοπές του Αυγούστου», προσθέτοντας ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επέφερε ισχυρό πλήγμα στο ευρώ.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη σε ρόλο... "μπαμπούλα"
Απειλούνται με σύλληψη, μηνύσεις και πιθανή φυλάκιση όσοι μιλάνε για πτώχευση της χώρας. Αυτό αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπου, περί πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από ποιούς και για ποιο λόγο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει πταισματοδίκης, ο οποίος έχει εντολή να της δώσει μορφή κατ΄ επείγοντος.
Πηγή

Σχόλιο: Μήπως η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να μηνύσει όλους τους οικονομικούς αναλυτές του εξωτερικού; Μήπως οι έλληνες πολίτες θα έπρεπε να μηνύσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως όργανα κάλυψης πιθανής χρεοκοπίας των πολιτών, εξαιτίας άστοχων ενεργειών των πολιτικών που πιθανότατα ενέχουν και την περίπτωση "εσκεμμένων λαθών" ή "εξυπηρετήσεων" τρίτων; Μήπως η ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρεται στον πάτο που βρίσκεται η πολιτική ζωή και θα έπρεπε να φροντίσει πρώτα να απειλήσει με μηνύσεις το σύνολο σχεδόν των πολιτικών που έχουν εκθέσει (ποικιλοτρόπως) τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου