Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σπηλιωτόπουλος: «Χρέος μας να ενισχύσουμε την πολυπολιτισμική εκπαίδευση»

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στην Γκράβα.

Με τη διευθύντρια του 132ου δημοτικού σχολείου στην Γκράβα, Στέλλα Πρωτονοταρίου, συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε ότι συναντήθηκε με την εκπαιδευτικό προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα που προέκυψε με το σχολείο όπου ασκούσε καθήκοντα διευθύντριας. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σχολείο έχει έντονη πολυπολιτισμική σύνθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών από άλλες χώρες καταγωγής και γλωσσικές εθνότητες.

«Κατανοούμε πλήρως», τόνισε ο υπουργός, «ότι η κοινωνία μας έχει χρέος να φροντίσει όλους εκείνους οι οποίοι για κάποιο λόγο προσέφυγαν σε εμάς και να προσφέρει παιδεία σε όλους και συνεπώς και σε υπηκόους τρίτων χωρών. Επαναλάβαμε τις απόψεις μας ότι στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται διεθνώς, έχουμε χρέος ως Πολιτεία και ως κοινωνία να ενισχύσουμε τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Και είναι δική μας ευθύνη να αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τις προκλήσεις που έρχονται, ώστε να τις αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά. Στο συγκεκριμένο ζήτημα της κ. Πρωτονοταρίου επαναλάβαμε ότι το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί το θέμα του οποίου έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και γι' αυτό παγίως δεν εμπλέκεται».

Πηγή

Διαβάστε κι εδώ:

Σχετικά με το κράτος της κυρίας Στέλλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου