Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Η Ντόρα έστειλε αυστηρά μηνύματα σε Σκόπια και Άγκυρα!

Σε λίγο θα αρχίσει και τις επιστολές;

Σε νέες αυστηρές συστάσεις προς την ΠΓΔΜ και την Τουρκία, προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών από το βήμα της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Υπερασπιζόμενη την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι στόχος ήταν και είναι η επωφελής συνεργασία της χώρας μας με τους γείτονές της.
"Στην εξωτερική μας πολιτική επιλέγουμε τη δράση και όχι την ακινησία. Την εποικοδομητική συμμετοχή στις μεγάλες διεθνείς διεργασίες", τόνισε η υπουργός Εξωτερικών, με αποτέλεσμα -όπως υποστήριξε- η Ελλάδα σήμερα να είναι ηγέτιδα στα Βαλκάνια, παρούσα από τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, στην Αφρική και στο Αφγανιστάν και όπου αλλού απαιτούν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις.
Αναφερόμενη στα εθνικά ζητήματα η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει "με αποφασιστικότητα και με ρεαλισμό, τη μάχη, διασφαλίζοντας στο ακέραιο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας". Ταυτόχρονα η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο σταθερό προσανατολισμό της χώρας για την ενεργό στήριξη της Ελλάδας, όλών των χωρών της περιοχής μας που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου για την ένταξή τους στην οικογένεια της Ευρώπης.
"Εξαίρεση αποτελεί η ΠΓΔΜ. Η πολιτική των κυβερνώντων στα Σκόπια μέχρι στιγμής στερεί από τη χώρα και τον λαό της το ευρωατλαντικό τους μέλλον", σημείωσε και επανέλαβε ότι το μήνυμα στους γείτονές μας, το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας, ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία, και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος.
Την ίδια ώρα η κ. Μπακογιάννη, απευθυνόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην Άγκυρα τόνισε ότι Ευρώπη αλά κάρτ δεν υπάρχει και για καμία χώρα δεν δίνεται λευκή ευρωπαϊκή επιταγή.
Πηγή
Σχόλιο ιστολογίου: Μέχρις εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν πορεία και να πηγαίνουμε σε κάτι σαφώς καλύτερο. Δηλαδή αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε στον βιασμό των δικαιωμάτων μας...
Εμείς, απλά έχουμε να ρωτήσουμε: Γιατί τώρα; Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα αποφάσισε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, κυρία Μπακογιάννη, να "σηκώσει τους τόνους" και να διαμαρτύρεται εντόνως για τις συμπεριφορές των γειτόνων μας; Εάν η κυρία Μπακογιάννη αντιλήφθηκε μόλις τώρα το τι πραγματικά συμβαίνει με τους γείτονές μας, τότε δυστυχώς πρέπει να ομολογήσει και η ίδια πως έχει πολύ αργά "αντανακλαστικά" ή πολύ αργή κριτική σκέψη...
Όμως, εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε τι πραγματικά συμβαίνει; Μήπως η κυρία Μπακογιάννη άρχισε να διαμαρτύρεται προκειμένου να εισπράξει τις τελικές θετικές "εικόνες" από τους πολίτες, εν όψει μίας κατά κράτος ήττας σε όλα τα εθνικά θέματα τα οποία χειρίστηκε με τον χείριστο δυνατό τρόπο; Μήπως η κυρία υπουργός απλά παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και τίποτε άλλο; Τα μέτωπα με Σκόπια, Αλβανία (να μην ξεχνάμε ποτέ το τι συμβαίνει με τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου), την Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο και την Ενέργεια, όχι μόνο είναι ανοιχτά, αλλά είναι και "παγωμένα" σε ανησυχητικότατο βαθμό.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΤΟΡΑ;
Αυτό θα έπρεπε να είναι το ερώτημα στα χείλη και στο μυαλό όλων των Ελλήνων που είναι ευαισθητοποιημένοι στα εθνικά μας ζητήματα που κινδυνεύουν άμεσα από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, την αποδεδειγμένη παρεμβατικότητα στη Θράκη, την Σκοπιανή προκλητικότητα (ηλιθιωδώς αυτό το θέμα συνεχίζει να υφίσταται υπό την ανοχή της Ελληνίδας υπουργού που δεν μπορεί να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα τα αυταπόδεικτα ιστορικά γεγονότα...).
Η κυρία Μπακογιάννη, άρχισε έναν γύρο προκλητικών - αυστηρών μηνυμάτων, σε μία έκρηξη "τσαμπουκά" ή σε μία ύστατη απόπειρα είσπραξης θετικών εντυπώσεων;
Δεν γνωρίζω εάν εδώ είναι η περίπτωση "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα", αλλά η κρυφή διπλωματία, οι συναντήσεις χωρίς πρακτικογράφους και η αδιαφορία σε θέματα όπως η εξαφάνιση ενός φιλέλληνα στα Σκόπια (Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς), μάλλον επιφέρουν μεγάλο "πήδημα" που η Ελληνίδα υπουργός έχει αποφασίσει να αποφύγει... Μαντέψτε εσείς σε βάρος τίνος... Μαντέψτε εσείς που θα πέσουν οι ευθύνες... Πάντως αποκλείεται να είναι υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών που δεν την ενημέρωσε ή που δεν έκανε καλά τη δουλειά του... Κάποιος πολύ υψηλά ιστάμενος "θα πληρώσει τη νύφη" και θα μπορέσει η κυρία Μπακογιάννη να ισχυριστεί άλλα αντ΄ άλλων.
Τελικά, μήπως κάποιος θα έπρεπε να πει στην κόρη του κυρίου επίτιμου, πως οι Έλληνες έχουν πιά γνώση για την ποιότητα και το έργο των "φυλάκων" τους;

Kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου