Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα τώρα οι πολιτικοί για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Είναι πλέον αργά;

Σκληρή γλώσσα λένε ότι χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας για τις υπερπτήσεις με απεικονίσεις βομβαρδισμών κατά κατοικημένων νησιών μας, της τουρκικής αεροπορίας. Αγρίεψαν ξαφνικά τα πτώματα της πολιτικής, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα ενσυνείδητα στη τουρκική βουλιμία και αρπακτικότητα.
Όλοι αυτοί που απογύμνωσαν τη παιδεία μας από οτιδήποτε πατριωτικό και Ελληνικό, όλοι αυτοί που έσπειραν το πνεύμα της ήττας και της παρακμής στο λαό, οι υπεύθυνοι της πλήρους εξουδετέρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Και τώρα τι γίνεται; Ποιος θα σταματήσει τους Τούρκους; Η σκληρή τους γλώσσα; Τώρα πια είναι αργά, το μέλλον είναι δήλο και τραγικό. Μπαίνουμε στον αστερισμό Ψαρούδας-Μπενάκη, που κάτι ήξερε όταν μιλούσε για συρρίκνωση της χώρας.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρέσβης μας στη Άγκυρα, φοβερίζοντας τον Χαϊνταρ Μπέργκ. Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και η ΥΠΕΞ που είπε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τη Τουρκία όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις της στο Αιγαίο. Είπε μάλιστα ότι με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τη προκλητικότητα. Τάχασαν οι Τούρκοι και φοβισμένοι κρύπτονται. Που τη κρύβανε τόση σκληρότητα οι Έλληνες, παραμιλούν. Η συνέχεια των ελλήνων σκληρών είναι ατέλειωτη. Σκληρός μέχρι τα μπούνια και ο Γ. Παπανδρέου. Αυτός που έφερνε τις γυροβολιές στο Γκιλμαζ για να φανεί αρεστός, ο υποστηρικτής του αυτοπροσδιορισμού των Μουσουλάνων της Θράκης ως τούρκων, ο προστάτης της Καραχασάν, τώρα λεει πως ξαφνικά θύμωσε και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Εκείνη όμως που δεν σήκωσε ούτε μύγα στο σπαθί της είναι η Βάσω. Είναι λέει υπεύθυνη του τομέα άμυνας. Είναι μια υπεύθυνη επιλογή, αφού την άμυνα τη παίζει στα δάκτυλα και ας πλούτισαν ορισμένοι σύντροφοι όπως είπε. «Θα πρέπει να αφυπνισθούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα ελληνοτουρκικά», δήλωσε με στόμφο. Όπως συνεργαστήκανε και στα Ίμια. Ξέρετε τι θα πεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα; Αυτό που είχε πει η άλλη επιφανής συντρόφισσα Αννα. «Να βάλουμε τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μη μας φάνε κανένα νησί ». Το απίστευτο είναι ότι μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σκληρές δηλώσεις για έμπρακτη προσπάθεια της τουρκίας να επεκτείνει τις γκρίζες ζώνες.
Είδες τη μεγάλη δύναμη έχεις Έλληνα ψηφοφόρε; Ακόμα και οι μεχρι χθές αντιπατριώτες, μετά τη σφαλιάρα των ευροεκλογών, γίνονται και αυτοί πολέμιοι του τουρκικού επεκτατισμού. Ποιοι αυτοί που ανέδειξαν τη Ρεπούση και τους άλλους νεωτερικούς και όλα τα ανιστόρητα ανοσιουργήματα που αυτοί έφτιαξαν. Ας έκανες το θαύμα σου και στις επικείμενες εθνικές εκλογές και για τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Έτσι για να αγιάσει το χέρι σου που θα ρίξει τη φήφο και να αφήσεις έξω όλους τους γόνους των οικογενειών που σε ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Σκέψου τα μούτρα τους όταν μείνουν απ’ έξω από τη βουλή, αλλά και πόσο θα ωφεληθεί η πατρίδα μας την οποία θεωρούν τσιφλίκι τους. Σκληρή γλώσσα λοιπόν από τους μέχρι χθές οπαδούς της θεωρίας «εξημέρωσης του θηρίου». Από όλα τα κόμματα ομολογείται πλέον η πλήρης αποτυχία της ραγιαδίστικης αυτής πολιτικής.
Όλοι λένε τώρα ότι η πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη θα κριθεί από τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο. Πολύ αργά για κροκοδείλια δάκρυα. Το χαρτί της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας παίχθηκε από κοντόφθαλμους πολιτικούς, ανίκανους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε. Είναι αργά πλέον να αλλάξει άποψη. Όταν τότε κύριοι της εξουσίας κραυγάζαμε για τη λαθεμένη πολιτική σας μας λέγατε εθνικιστές και φανατικούς Δεν διστάσατε να μας κατηγορήσετε ότι είμαστε πολεμοκάπηλοι. Θυμάστε το κοινό σας ερώτημα σε όλες τις συζητήσεις για μια αξιοπρεπή πολιτική έναντι της Τουρκίας; Αν όχι να σας το θυμίσω γιαί αμέτρητες φορές δεχθήκαμε την ίδια ερώτηση που σκορπούσε φόβο στο κόσμο. «Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο με τη Τουρκία;».
Τώρα όμως που σφίξανε τα πράγματα και η Τουρκική αεροπορία όχι απλώς παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο αλλά προβαίνει σε εικονικούς βομβαρδισμούς κατοικημένων νησιών, τι έχετε να πείτε; Ποιος μας έφερε κοντά στο πόλεμο; Ποιός μας οδηγεί σε υποταγή στους Τούρκους. Ποιανού η πολιτική αποδείχθηκε αποτυχημένη. Τώρα καταλάβατε γιατί όταν δίνεις στο τούρκο λίγα, ζητάει περισσότερα και αν του δώσεις τα περισσότερα θα σου τα πάρει όλα; Δυστυχώς μας φέρατε στο μεταίχμιο που οι Τούρκοι τα θέλουν όλα. Και γιαυτό είσαστε εσείς οι μοναδικοί υπεύθυνοι έναντι του Έθνους.
Βρισκόμαστε εκεί που ήταν η Κύπρος στους βομβαρδισμούς του 1964-67 λίγο πριν την εισβολή. Αν η οικονομική διαφθορά που σπείρατε τριάντα τώρα χρόνια εσείς που μας διοικείτε ήτανε τεράστια, η ηθική διαφθορά κυρίως στο εθνικό αίσθημα του λαού ήταν καταστροφική και τραγική.
Με τα αντεθνικά σχολικά βιβλία και τους δασκάλους της παγκοσμιοποίησης, αποκόψατε εντελώς την ελληνική νεολαία από τα ελληνικά ιδανικά. Με νεολαία χωρίς αγάπη προς τη πατρίδα ποιο μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της χώρας; Οι υπουργοί παιδείας που ευθύνονται για τη σύνταξη αυτών των κατάπτυστων ανθελληνικών βιβλίων είναι έτοιμοι να επανέλθουν στην εξουσία για νέα αντεθνικά κατορθώματα.
Η κυρία υπουργός που πατρονάρισε προκλητικά το βιβλίο της Στ΄ Δημοτικού, αμείφθηκε γενναιόδωρα με τη πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός της. Τι κι’ αν ο Ελληνικός λαός της απαγόρευσε την είσοδο στη Βουλή καταψηφίζοντάς την. Οι αντιπατριωτικές δυνάμεις σ΄αυτή τη χώρα είναι πραγματικοί νονοί της εξουσίας. Την υιοθέτησαν, την επανέφεραν στη πολιτική σκηνή και την προωθούν καταλλήλως. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος διοικεί και τι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Επίσης μέσα σε τριάντα χρόνια καταφέρατε να εξουδετερώσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ξεκινώντας από τα κονδύλια των εξοπλισμών και τηρώντας τη πολιτική του άκρατου ρουσφετιού και της κομματικοποίησης, καταφέρατε να μην αφήσετε τίποτε όρθιο. Κάνατε στρατολογικό νόμο που ευνοούσε φυγόστρατους και ανυπότακτους. Ακόμη και τη θητεία την υπαγάγατε στα πολιτικά τερτίπια, υφαρπαγής της ψήφου των αφελών. Εννεάμηνος θητεία, από ένα στρατό χωρίς στρατιώτες. Από ηγεσίες που πιστεύουν ότι πόλεμος δεν γίνεται αφού υπάρχει και η υποχώρηση. Βαρεθήκαμε να ακούμε τους εκάστοτε υπουργούς άμυνας περί καθολικής υπηρέτησης στη παραμεθόριο. Ποτέ δεν έγινε και ποτέ δε θα γίνει.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας. Οι Τούρκοι που έχουν αποθρασυνθεί από τη δική σας υποχωρητικότητα, μας ετοιμάζουν οδυνηρές εκπλήξεις. Τώρα πια έχουν πεισθεί ότι είμαστε ανίκανοι να προβάλουμε αντίσταση. Έχουν πια δοκιμάσει τα πάντα στη πράξη, χωρίς αντίδραση. Η Ελληνική κυριαρχία έχει γίνει κυριολεκτικά διάτρητη. Εσείς μιλάτε για γκρίζες ζώνες και οι τούρκοι σας απαντούν με επέκταση της κυριαρχίας τους στους Φούρνους, στο Αγαθονήσι και στη Φαρμάκω.
Εξαιτίας της ανικανότητος προστασίας του εθνικού μας χώρου, έχουμε καταστεί αναξιόπιστοι σε εχθρούς και φίλους. Κανείς δε μας υπολογίζει και κανείς δε μας σέβεται. Ακόμη και ανώτατος αμερικανικός παράγοντας προχθές μας προειδοποίησε με ανησυχία. «Κάντε κατι να αντιδράσετε στους δόλιους σχεδιασμούς του Ομπάμα κατά της χώρας σας» μας είπε. Πολύ γρήγορα θα δείτε τον Νταβουτογλου να μας κουνά το δάκτυλο, σαν τον Γκιουνές στη Γεύευη, απειλητικά με πλήθος παράλογων εδαφικών και θαλασσίων απαιτήσεων, για να μην κάνει ότι έκανε και ο Ετσεβίτ στη Κύπρο. Έχουν πολλά κοινά αυτοί οι δυο.
Σε πολύ λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα απειλήσουν με πόλεμο και δυστυχώς όχι απλώς θα μας βρούν ανέτοιμους, αλλά σε πλήρη οργανωτική- αμυντική παραλυσία. Τον πόλεμο στην Κύπρο έχει σαν πρότυπό του ο Νταβούτογλου και ευθέως ομιλεί περί επανάληψής του. Απλώς περιμένει να βεβαιωθεί ότι δε θα ρίξουμε ούτε τουφεκιά, όπως τότε στην Αμμόχωστο. Εσείς απλά συνεχίστε τη μπουρδολογία της σκληρής γλώσσας.
Του Δημητρίου Δήμου

Kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου