Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Οι "συνωμοσιολόγοι" και οι άνθρωποι με..."ανοιχτούς ορίζοντες"-Ο βούρκος που λέγεται σύγχρονη κοινωνία

Όσοι άνθρωποι ασχολούνται παθιασμένα με θεωριές συνωμοσίας κλπ,το συνηθέστερο που γίνεται,είναι να χλευάζεται απο τους υπόλοιπους,τους λεγόμενους και ως "ξύπνιους"και φυσικά να περιθωριοποιείται,με την γνωστή μέθοδο της ταμπελοποίησης,με την χρησιμοποίηση των λέξεων-χαρακτηρισμών "γραφικός","συνωμοσιολόγος","μεσαίος άνθρωπος" και άλλων ωραίων "προοδευτικών" και λοιπών ηλίθιων εκφράσεων!

Οι...συνωμοσιολόγοι είναι άνθρωποι που απλά πιστεύουν ότι κάτι άλλο κρύβεται απο την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης και του κράτους,που θέλει το καλό για τους πολίτες και την χώρα,προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας,με ξεκάθαρες μεθόδους και πεντακάθαρα κίνητρα!

Όταν ένας άνθρωπος αναρωτιέται γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι,χωρίς να ασπάζεται και να υιοθετεί τις απόψεις των ΜΜΕ και όλων των υπεύθυνων φορέων για την ενημέρωσή μας,όταν βλέπει ότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις και βγάζει ένα συμπέρασμα,ότι κάτι άλλο γίνεται πέραν αυτού που μας λένε,τότε αυτόματα κρίνεται απο "σύγχρονους" και "προοδευτικούς" ανθρώπους και λοιπούς διανοητές,ως συνωμοσιολόγος και γραφικός!

Οι συνωμοσιολόγοι είναι συνήθως,για τους ψευδοπροοδευτικούς της πεντάρας και τους λοιπούς με..."ανοιχτούς ορίζοντες" ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αφ'υψηλού βλέμμα,αγράμματοι,με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης,δίχως κάποια κριτική σκέψη,είναι άνθρωποι δίχως σκέψεις και κρίσεις!Είναι γραφικοί και φυσικά κανείς δεν πρέπει να τους δίνει σημασία!Είναι άνθρωποι με άμεση ανάγκη κάποιας ψυχοϊατρικής παρακολούθησης!Ή κάτι αντίστοιχο...!Επειδή πολύ απλά ψάχνει και βρίσκει τις τρύπες,όποιες τρύπες υπάρχουν,στην ωραιοποιημένη και εντελώς δημιουργημένη εικόνα των ΜΜΕ,της πολιτικής σκηνής και όλων αυτών των παρασίτων!

Όποιος τολμήσει να αναφέρει ανοιχτά ότι δεν είναι έτσι όπως τα λένε τα καθιερωμένα ΜΜΕ,τότε πρέπει να περιθωριοποιείται αυτόματα και δίχως σκέψεις,για το καλό της κοινωνίας!Έτσι δεν είναι;

Θεωρίες συνωμοσίας και συνωμοσιολόγοι,υπάρχουν γιατί πολύ απλά οι μηχανές της εξουσίας και το προσκήνιο,δεν είναι ξεκάθαρα και υπάρχουν εκατομμύρια συμφέροντα,που κάνουν κακό στην κοινωνία και δεν προασπίζονται τα συμφέροντα μας,αλλά αντιθέτως παίρνουν αποφάσεις,που θα φανούν σημαντικές για την ζωή μας,χωρίς να μας δίνουν σημασία,για τον απλό λόγο,γιατί αποτελούμε την μάζα!

Όμως,δυστυχώς,πολλές φορές οι...συνωμοσιολόγοι,βγαίνουν αληθινοί σε αυτά που λένε και ο κόσμος κατρακυλάει προς τα σκατά,με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς,ενώ είχε προειδοποιηθεί!

Τα καθιερωμένα ΜΜΕ με την βοήθεια διαφόρων διανοητών και λοιπών τυχάρπαστων διαμορφωτών της κοινής γνώμης,συνεχώς αναφέρουν ζοφερές και εσχατολογικές καταστάσεις,για να τρομάξουν ακόμα περισσότερο,για να ελέγξουν ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη!Αλλά αυτές οι ζοφερές και εσχατολογικές καταστάσεις που δημιουργούν και περιγράφουν τα ΜΜΕ και τα διάφορα γλοιώδη και μισθωμένα ανθρωποειδή-διαμορφωτές της κοινής γνώμης-δημιουργούνται με μοναδικό σκοπό την αποπροσανατόλιση του απλού τηλεθεατή,την διασπορά φόβου και τρόμου,για να μην έχει ο,εγκεφαλικά νεκρός,τηλεθεατής την δυνατότητα να βγεί απο το καβούκι του,να βγεί επιτέλους απο το σπήλαιο των σκιών!
Μόλις όμως ένας...συνωμοσιολόγος τολμήσει να βγεί απο την γωνία,όπου κάποιοι τον έχωσαν,και πει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι,αλλά υπάρχουν ιδέες,σχέδια και πράξεις,απο "αυτούς",για να μας ελέγξουν κλπ,τότε χαρακτηρίζεται αυτόματα εσχατολόγος!
Ενω εσχατολογικά είναι τα ΜΜΕ!Και όχι αυτός που κατάφερε να βγεί απο το σπήλαιο και να χρησιμοποιήσει,έστω και ένα πολύ μικρό κομμάτι,του εγκεφάλου του για να πει τι πιστεύει και τι πραγματικά γίνεται στο παρασκήνιο,και όχι στην ωραιοποιημένη και "φυσιολογική",εντέχνως δημιουργημένη,εικόνα του προσκηνίου!

Εγώ δεν θα χαρακτηρίσω αυτούς,τους "ξύπνιους",τους ανθρώπους με "ανοιχτούς ορίζοντες",με κριτική σκέψη και λοιπά,γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένα νόημα,δεν έχω να κερδίσω τίποτα απολύτως και δεν αξίζει να χαλάσω το σάλιο μου για να δω το ίδιο αποτέλεσμα!Το ίδιο ειρωνικό και ηλίθιο χαμόγελο ενός,εγκεφαλικά νεκρού,ανθρώπου χωρίς την δόση σεβασμού προς το πρόσωπο μου και φυσικά χωρίς κάποιο υποτυπώδες ώριμο τρόπο σκέψης!Αυτοί,πολύ απλά υπάρχουν,για να υπάρχουν!

Εγώ προσωπικά,πιστεύω ότι υπάρχουν ξένα κέντρα εξουσίας που σχεδιάζουν και που σιγά σιγά πετυχαίνουν αυτό που θέλουν,πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι πολύ άσχημο,όχι γιατί οι πάγοι λιώνουν και ένας μετεωρίτης θα μας καταστρέψει,αλλά επειδή κάποιοι αποφασίζουν για μας,χωρίς εμάς!Εκτός απο τα ξένα κέντρα εξουσίας,υπάρχουν και τα "εντός" κέντρα εξουσίας που ακολουθούν τις προσταγές των "εκτός" και έχουν σαν σκοπό,το προφανές...
Πιστεύω όμως ότι και εμείς,όλοι μας,είμαστε συνυπεύθυνοι σε αυτό που γίνεται-και σε αυτό που πρόκειται να γίνει-στον κόσμο μας και με την ηλίθια στάση μας,την στάση του άβουλου όντος,του-εύκολα-χρησιμοποιήσιμου ανθρωποειδούς,ο κόσμος μας πάει κατά διαόλου,χωρίς να έχουμε τον...χρόνο,τις ικανότητες και την δυνατότητα να σκεφτούμε και να καταλάβουμε τι γίνεται στον κόσμο,γιατί,πως και απο ποιόν και τελικά,να προσπαθήσουμε,ο καθένας και συλλογικά,να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να φτιάξουμε τον κόσμο μας,όπως πρέπει και όπως θα έπρεπε να ήταν!

Αλλά όχι!Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς τον γκρεμό,και γι'αυτό δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν,γιατί εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι!Αυτοί που σχεδιάζουν και διατάζουν για εμάς χωρίς εμάς,έχουν την δύναμη να το κάνουν,αλλά εμείς είμαστε οι αδύναμοι,οι ανίκανοι,οι-εγκεφαλικά νεκροί-άνθρωποι,αντικείμενα ή μάζα γι'αυτούς,που συνεχίζουμε με το μαντήλι της ηλιθιότητας να καλύπτει τα μάτια μας!Αυτοί,οι δυνατοί,μπορούν να κάνουν ότι επιθυμούν,αλλά το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε!Τίποτα...
Απλώς συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο σπήλαιο...Και να ζούμε την βαρετή και ασήμαντη ζωούλα μας,μέσα στην τρελή καθημερινότητα του βάλτου και της σύψης!

Οι...συνωμοσιολόγοι,οι "ξύπνιοι" και τα υπόλοιπα λοιπά κομμάτια που αποτελούν την ανθρώπινη ράτσα,είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό που γίνεται!Οι ενήλικοι,που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση με την ηλίθια και την αμέτοχη στάση τους,αφήνουν τα "παιδιά",τους νέους,να προσπαθήσουν να φτιάξουν τον κόσμο!Ή να οδηγήσουν την νεολαία στην σύψη και την παρακμή,λόγω της ανυπαρξίας κριτικής σκέψης και οράματος...!

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!

Γιώργος

ΥΓ. Υπάρχουν αρκετά είδη στα άτομα που πιστεύουν σε συνωμοσίες και λοιπά.
Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι κάτι άλλο γίνεται,αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια τρόπου σκέψης και μη χειραγωγίσιμης άποψης,με σκοπό την παραπληροφόρηση!
Υπάρχουν αυτοί που είναι παρανοϊκοί και βλέπουν μυστικούς πράκτορες και κακούς σε γηροκομεία και μπακάλικα!Που έφτασαν σε αυτή την κατάσταση,γιατί πολύ απλά είτε παραπληροφορήθηκαν για διάφορα θέματα είτε τρελάθηκαν με αυτά που βλέπουν στον κόσμο σύψης,διαφθοράς,αρρώστειας,ανυπαρξίας ανθρώπινων πνευματικών ικανοτήτων,ενός κόσμου με ξεχωριστούς και μόνους ανθρώπους,μιας άρρωστης κοινωνίας!
Και υπάρχουν αυτοί που υποτίθεται πιστεύουν και νοιάζονται για τα πραγματικά γεγονότα του παρασκηνίου,με δόλιους σκοπούς αλλά με πολλές ικανότητες γκεμπελικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης,με σκοπό τον χλευασμό της μάζας προς όλους όσους μιλάνε για κάτι διαφορετικό και πέραν της καθιερωμένης άποψης!Αυτοί,είναι οι χειρότεροι και θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα!Όσοι χρησιμοποιούν αυτά τα θέματα,για σκοπούς απόκτησης χρημάτων,παραπληροφόρησης και στοχευμένης προπαγάνδας με σκοπό την αποπροσανατόλιση του...φυσιολογικού συνωμοσιολόγου,είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και πανούργοι!

2 σχόλια:

  1. Αργά ή γρήγορα οι συνωμοσιολογία του σήμερα είναι η ιστορία του αύριο. Όταν μετά απο 20-30-40 χρόνια ανοίξουν τα αρχεία τα εγγόνια μας θα διαβάζουν τι ακριβώς έγινε τότε (σήμερα). Σήμερα μετά από 50 χρόνια μάθαμε για την ανατροπή του Μοσαντέχ στο Ιράν του Αμπεντζ στην Γουατεμάλα,απο την CIA. Είναι άριστα τεκμηριωμένη η φαούστεια συνδιαλλαγή της μη ελεγχόμενης από το Κρεμλίνο αριστεράς με την CIA και πολλά άλλα ο καταλογος είναι μακρύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι όπως τα λες είναι Μάξιμε!
    Όπως αποκαλύφθηκαν τα προγράμματα MKULTRA κλπ,έτσι θα αποκαλυφθούν στο μέλλον και αυτά που οι σημερινοί...συνωμοσιολόγοι λένε!Για Κένεντι,για δίδυμους πύργους και όλα αυτά!Όχι ότι πάνω κάτω δεν τα ξέρουμε,αλλά θα το δούμε και μέσα απο επίσημα έγγραφα κλπ!
    Να,στην Ελλάδα ήδη έχουν αποκαλυφθεί οι ενέργειες του Κίσσινγκερ στην Κύπρο ή η χούντα στην Ελλάδα!
    Και θα βγούν στην φόρα και άλλα πολλά!
    Αλλά θέλω να πω ότι συνήθως οι...συνωμοσιολόγοι περιθωριοποιούνται για κάποιον ανεξήγητο λόγο!Ή απλώς χλευάζονται!Απο τους..."ξύπνιους" που συνήθως,ω τι περίεργο πράγμα,είναι αριστεροί!Δεν το έχεις παρατηρήσει;
    Τέλοσπαντων,τα λαμόγια θα συνεχίζουν να κάνουν ότι κάνουν,είτε χλευάζονται οι συνωμοσιολόγοι είτε όχι!Να δούμε τι θα κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή