Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Βρήκαν τον Βάσκο στα Σκόπια!

Στο δρόμο προς την αλήθεια και κόντρα

στον φασισμό του Νίκολα Γκρούεφσκι


Ελληνική αντιπροσωπεία από επτά άτομα, μεταξύ τους και η κυρία Γκατζούλη, πέρασε σήμερα το πρωί τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ και μετακινήθηκε προς το Σκόπια - Τέτοβο με κύριο σκοπό να συναντηθεί με τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και να συνομιλήσουν μαζί του.
Ο Βάσκο βρέθηκε έπειτα από λυσσώδεις προσπάθειες Ελληνικών ιστολογίων και αναγνωστών τους, που βομβάρδισαν πρεσβείες και οργανισμούς από ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Η ανταπόκριση και η πληροφορία που μεταφέρθηκε ήταν άκρως εμπιστευτική και κάτω από το πέπλο της πλήρους μυστικότητας σε λιγότερο από 24 ώρες οργανώθηκε και εκτελέσθηκε η μετάβαση των επτά στο κρατίδιο των Σκοπίων.
Παρά τις όποιες αρνήσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων να ενημερώσει για τον τόπο όπου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρισκόταν, παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησε το καθεστώς Γκρούεφσκι στην ανεύρεση του Βάσκο, σήμερα ξεσκεπάζεται όχι μόνο ο αντιδημοκρατισμός και ο φασισμός που διέπουν την κυβέρνηση του «ευρωπαίου» Γκρούεφσκι, αλλά και η πλήρης ανυποληψία στην οποία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί από τις κυβερνήσεις όλων των πολιτισμένων κρατών.
Ψεύτης κατ’ εξακολούθηση και φασίστας κατ’ επανάληψη ο νεαρός πρωθυπουργός των Σκοπίων, αποτόλμησε να ξεγελάσει τον πολιτικό κόσμο, να αποκρύψει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουν οι πολίτες των Σκοπίων με αποκλειστική δική του ευθύνη και με προσωπικές του εντολές.
Ο Βάσκο βρέθηκε και από σήμερα οφείλουμε να ανοίξουμε το κεφάλαιο περί δημοκρατίας και σεβασμού των διεθνών κανόνων και νόμων περί ανθρωπισμού, που κανονικά οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται η δικτατορία των Σκοπίων.
Η επαφή με τον Βάσκο γίνεται σήμερα και είναι άγνωστο ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της επικοινωνίας. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως ο ψεύτης Γκρούεφσκι πιάστηκε, για μία ακόμη φορά, να λειτουργεί ως στυγνός εγκληματίας, φυλακίζοντας και καταπατώντας τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα του πολιτικού του αντιπάλου, του ανθρώπου που γκρέμιζε και ξεγύμνωνε καθημερινά όλα τα αίσχη που ο «μακεδονισμός» του VMRO εφεύρισκε για να ταΐσει τα «καλοπλυμένα» μυαλά των «μακεδονοειδών» υπηκόων και των γενίτσαρων που δημιούργησε μέσα σε μία θάλασσα μίσους το ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Γκρούεφσκι.
Σήμερα, ξεκινάμε όλοι μας, έναν αγώνα υπέρ του λαού των Σκοπίων, υπέρ εκείνων των ανθρώπων που έχουνε πέσει θύματα ενός νέου Εμβέρ Χότζα και που αναμασούν όλα τα ανιστόρητα δημιουργήματα μίας παρέας εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν αναλάβει το τιμόνι της ηγεσίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Από σήμερα στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που καθημερινά ζούνε στην κόλαση μίας σύγχρονης φασιστικής δικτατορίας, που λυμαίνεται τον κόπο και εμπορεύεται τις καθημερινές αγωνίες που απασχολούν τους απλούς ανθρώπους των Σκοπίων. Από σήμερα, τείνουμε χείρα βοηθείας και ως συνάνθρωποι γινόμαστε συναγωνιστές όλων εκείνων που διψούν να γνωρίσουν την πραγματική (και όχι την εικονική) δημοκρατία και τα αγαθά της.
Ο Βάσκο είναι ένας άνθρωπος που μας δίδαξε τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει ανθρωπιά και τι σημαίνει να μην ξεπουλάς την ιδεολογία σου και την αλήθεια. Σεβόμενοι τον άνθρωπο – αγωνιστή, τον άοκνο φιλέλληνα και επιστήμονα, που παρέμεινε (ενώ μπορούσε να φύγει) στον χώρο όπου κινδύνευε και έδινε τις μάχες του, προτείνουμε ως ιστολόγιο, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μία εκστρατεία αποκαθήλωσης του γενίτσαρου Γκρούεφσκι που τόλμησε, όχι να τα βάλει με την Ελλάδα τους Έλληνες και τον Ελληνισμό, αλλά με την αλήθεια, το ιστορικό δίκαιο και αγωνίστηκε να καταστήσει θύματα και υποτακτικούς του σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των Σκοπίων.
Ο Βάσκο ζει και αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που επιθυμούν να εξαφανίσουν την αλήθεια, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να εγκαθιδρύσουν τις μικρές ή μεγάλες τους χούντες εις βάρος πολιτών, εις βάρος της ειρήνης και της ομαλής συμβίωσης μεταξύ των λαών.
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Νεότερα σχετικά με την συνάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς θα σας μεταφέρουμε άμεσα μόλις αυτά θα μας γίνουν γνωστά.

Kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου