Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΟΟΟΟΧΙ ,ΟΟΟΟΧΙ, ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ξανασμίξανε τα αηδόνια

Ο αιματοβαμμένος , Ριχάρδος Χόλμπρουκ, απεσταλμένος τώρα των ΗΠΑ Αφγανιστάν σε ενημέρωσή του στο αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν, (στο οποίο η καλλιέργεια οπίου έπαιζε παραδοσιακά σημαντικό ρόλο), αποτελεί μικρό μόνο μέρος των εσόδων των Ταλιμπάν.

Ο αιματοβαμμένος Ριχάρδος, πήγε ειδικά για να πεί αυτή την «ατάκα», την οποία τα «δημοσιογραφικά» Πρακτορεία ,έσπευσαν να διαδώσουν ανα την υφήλιο ,με την επισήμανση ότι, στο «Αφγανιστάν η καλλιέργεια οπίου έπαιζε παραδοσιακά σημαντικό ρόλο»,ενώ πριν την άφιξη των δημοκρατικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι «Ταλιμπάν» είχαν εξαφανίσει την παραγωγή.
Το επικοινωνιακό κόλπο έγινε, επειδή όλος ο κόσμος ,ειδικά στην Αμερική έχει καταλάβει το τι γίνεται.
Και τι είπε ο Μάγος;
«Πολύ σημαντικότερη -χωρίς όμως να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια- είναι η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν οι Ταλιμπάν από φίλα προσκείμενα άτομα σε χώρες του Περσικού Κόλπου».
Δηλαδή τα χρήματα από την ηρωίνη επιστρέφουν στον εξαγωγέα μέσω του, (υπό αμερικανική κηδεμονία), τραπεζικού συστήματος των χωρών του Κόλπου.
Ο Αμερικανός απεσταλμένος, που συναντήθηκε με τον σοσιαλ-δολοφόνο και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέρ Σολάνα, επέστησε επίσης την προσοχή των Ευρωπαίων στο θέμα των 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων από την κοιλάδα του Σουάτ, που πρόσφατα ανακατέλαβαν οι πακιστανικές δυνάμεις από τους Ταλιμπάν, (και οι οποίοι θα φθάσουν κάποια στιγμή στα ελληνικά νησιά)«Εκτός από ανθρωπιστική κρίση, πρόκειται και για στρατηγικό πρόβλημα» είπε ο Χόλμπρουκ, αναφερόμενος στην ευαισθησία της περιοχής μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

(Ετοιμάστε λοιπόν αγήματα υποδοχής και δυναμωτικές... πορτοκαλάδες).
«Μαγικά» εμβάσματα υπάρχουν όμως και στην Τουρκία.
Περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν τους τελευταίους οκτώ μήνες στην Τουρκία, χωρίς οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να είναι σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευσή τους, αναφέρει η εφημερίδα Vatan.
Οι εισροές αυτές στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας αντιστοιχούν στο 25% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ως πιθανές πηγές εκτιμώνται οι διασυνοριακές συναλλαγές σε ρευστό με το Ιράκ και τη Συρία, ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, έσοδα από πωλήσεις χρυσού και ξένο συνάλλαγμα που «μπήκε» στη χώρα για λόγους φορολογικής ελάφρυνσης.
Αυτές οι «μυστηριώδεις» εισροές διαμόρφωσαν μια προστατευτική ασπίδα για την τουρκική λίρα, σε μία στιγμή που οι εισροές ξένων κεφαλαίων είχαν σταματήσει και η Τουρκία πλήρωνε μεγάλα ποσά για το χρέος της».
Όχι ,για να ξέρουμε ποιος πληρώνει για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο.


Σπύρος Χατζάρας

Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου