Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Νέα εστία αναταραχής η -πετρελαιοπαραγωγός- Νιγηρία

Τουλάχιστον 600 νεκροί μέσα σε πέντε μέρες από τις συγκρούσεις αστυνομίας και ισλαμιστών!

200 σήμερα..

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες στην (πετρελαιοπαραγωγό) Νιγηρία από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ισλαμιστών.
Ο νιγηριανός στρατός σκότωσε σήμερα το πρωί στο Μαϊντουγκούρι, στα βορειοανατολικά της χώρας, διακόσους εξτρεμιστές ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων... και τον "υπ' αριθμόν δύο" των "ταλιμπάν". "Ο νιγηριανός στρατός σκότωσε τον υπ' αριθμόν δύο των ταλιμπάν, Αμπουμπακάρ Σεκαού και περίπου 200 ισλαμιστές, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν", ανέφερε η αστυνομική πηγή.
Νωρίτερα, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μαρτυρία νιγηριανού δημοσιογράφου, ότι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ο στρατός σκότωσε ενενήντα εξτρεμιστές ισλαμιστές. Όπως δήλωσε ο Μουσταφά Ιζά, δημοσιογράφος της νιγηριανής εφημερίδας Ντέιλι Τραστ, "περίπου 70 πτώματα ήταν διασκορπισμένα γύρω από το τζαμί και σε εστία των ταλιμπάν. Στο εσωτερικό ενός σπιτιού είδαμε ακόμη 20 πτώματα".

GREECE-SALONIKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου