Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ινδία ανακάλυψε ο Γιώργος την ηλεκτρονική ταυτότητα;

Η μεγαλύτερη προσπάθεια όλων των εποχών, στη ταυτοποίηση ανθρώπων, ξεκινά όπου νάναι σε μικρή επαρχία της βόρειας Ινδίας. Το χωριό Maharashtra είναι αυτό που επελέγη για το ξεκίνημα ενός φιλόδοξου σχεδίου με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων ολόκληρου του ινδικού πληθυσμού που αγγίζει τα 1.2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σε όλους λοιπόν τους κατοίκους, πρόκειται να δοθούν μοναδικοί αριθμοί ταυτότητας, με 12 ψηφία ο καθένας.
Ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στη χώρα προκειμένου να συνδράμουν στη κολοσσιαία αυτή προσπάθεια, η οποία παραμένει σε εθελοντική βάση προς το παρόν.
Οι αξιωματούχοι της Ινδίας ισχυρίζονται πως με τις νέες ταυτότητες θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των φτωχών ανθρώπων, οι οποίοι πολλύ συχνά δεν μπορούν να αποδείξουν το ποιοι είναι. Πολλοί πάντως ανησυχούν για το αν το αναποτελεσματικό ινδικό διαδίκτυο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε όλες αυτές τις πληροφορίες, όμως οι ειδικοί υπόσχονται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα τηρηθεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Όπως λένε, «μόλις η πληροφορία φτάσει στους κεντρικούς σέρβερς, δεν θα φεύγει. Θα είναι σαν μια μαύρη τρύπα».
Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου