Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά στην καταστροφή της

Προβληματίζομαι πάρα πολλές φορές και πριν και τώρα. Ποια ποσότητα μυαλού απατείται για να αντιληφθείς ότι οι κυβερνώντες δεν στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά στην καταστροφή; Το συμπέρασμα εξάγεται από τα παρακάτω γεγονότα:

1η Πολιτική : Καίτοι γνώριζαν το μέγεθος του ελλείμματος όπως τουλάχιστον το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΤτΕ , κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 , εξαγγέλλουν:

  1. βοήθημα σε χαμηλά εισοδήματα ,
  2. σταματούν την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων
  3. Αυξάνουν τα τέλη αυξάνοντας υπέρογκα τα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών
  4. Βάζουν έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

και μια σειρά άλλων μέτρων που θα αύξαναν τα έσοδα μέχρι το 2010.

Δηλαδή αντί να εισπράξουν δαπανούσαν . Επομένως διεύρυνση του ελλείμματος .

2η Πολιτική : Στις αρχές του 2010 , μέχρι σήμερα:

- υπάρχει ύφεση

- Δεν υπάρχει ρευστότητα

- μόλις 1,2 δίς από πρόστιμα μπορεί να φέρει το κυνηγητό της φοροδιαφυγής ( μόνο το 1/60 του συνολικού μεγέθους της φοροδιαφυγής ) με ομολογία του υπευθύνου του ΣΔΟΕ «πιάσαμε τον στόχο»

- Αύξηση των έμμεσων ( κυρίως ΦΠΑ ) και άμεσων φόρων

Αποτέλεσμα. Στο οκτάμηνο διαπιστώσει αύξηση του ελλείμματος κύρια από τη στέρηση των εσόδων . Δηλαδή δεν μπορεί να εισπράξει. Είναι εκτός στόχων !!!!!!!! Αλλά το μνημόνιο εφαρμόζεται. Το ξεχάσατε «Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα αν εφαρμοστεί πιστά το μνημόνιο» ;

Τι θα έκανε ένας επιχειρηματίας; Θα αποφάσιζε εκπτώσεις ή προσφορές ώστε να προσελκύσει πελάτες. Θα περιόριζε τις δαπάνες . Και τέλος αν τα μέτρα δεν αποδώσουν ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Η Κυβέρνηση αναγγέλλει από την έκθεση την περαίωση ως έσχατο μέτρο εσόδων .Αντί να πάρει από τους περισσότερους ( χαμηλή προκαταβολή, χαμηλή δόση , όλοι μέσα με κάθε τρόπο) , να χρυσώσει το χάπι με την εφαρμογή «ποινολογίου» με την διαφοροποίηση των πρόστιμων για τους «λερωμένους» πράττει ακριβώς το αντίθετο.

Δεν μεγεθύνει την φορολογητέα βάση :

  • Με την εξαίρεση όσων δεν υπέβαλαν δηλώσεις φόρου εισοδήματος , εκπρόθεσμα ή εμπρόθεσμα.
  • Σμίκρυνε τον χρόνο εξόφλησης
  • Οριοθέτησε μεγάλη προκαταβολή
  • Διαφοροποιεί τα ελάχιστα ετήσια ποσά ανά νομική μορφή της εταιρείας .Τα προβλήματα είναι διαφορετικά;

Στη συνέχεια ανακοινώνει μεγαλύτερη περιστολή του προγράμματος δημόσιων δαπανών άρα διάβαζε λιγότερο χρήμα στην αγορά άρα μεγέθυνση της έλλειψης ρευστότητας άρα περισσότερα λουκέτα άρα ξενιτιά και ξεπούλημα .

3η Πολιτική : Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων . Εδώ υπάρχει το κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας . Το ξένο κεφάλαιο και το Ελληνικό κεφάλαιο δεν είναι ίσα . Είσαι Έλληνας πρέπει να πεθάνεις:

  • Από γραφειοκρατία
  • Από φορολόγηση
  • Από μίζες κλπ.

Το ξένο κεφάλαιο μπορεί να απολαμβάνει την απαλλαγή της φορολογίας και της γραφειοκρατίας, αλλά το τρίτο δεν θα είναι στο ευρύ κοινό, θα είναι στο στενό περιβάλλον.

Ο Ανασχηματισμός ανέδειξε το ευφυές σχέδιο ξεπουλήματος . Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

S spiros

http://www.antinews.gr/?p=62940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου