Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

“Βλέπουν” τον Χρυσό στα 1.450 δολάρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times η  τιμή του χρυσού θα ανέλθει στα 1.450 δολ. ανά ουγκιά, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ τραπεζιτών, παραγωγών και αναλυτών που συμμετέχουν στο συνέδριο της Ένωσης Αγορών Χρυσού του Λονδίνου (London Bullion Market Association) στο Βερολίνο, τη μεγαλύτερη σύναξη στον κλάδο του πολύτιμου μετάλλου.  Αν υλοποιηθεί, η άνοδος θα αφορά σε αύξηση 12,5% σε σχέση με τις σημερινές τιμές-ρεκόρ, που διαμορφώνονται πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.
Οι μετέχοντες στο συνέδριο της LBMA έχουν πολύ καλό ιστορικό προβλέψεων των τιμών του χρυσού, αν και οι εκτιμήσεις τους υπολείπονται της ανόδου του κίτρινου μετάλλου τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, προέβλεπαν ότι ο χρυσός θα κινείται στα 1.182 δολάρια στο ξεκίνημα του φετινού συνεδρίου.
“Είναι πολύ δύσκολο να είσαι απαισιόδοξος για την τιμή του χρυσού βραχυπρόθεσμα – στη χειρότερη περίπτωση να είσαι ουδέτερος”, δήλωσε στους “Financial Times” ο κ. Kevin Crisp, managing director στον ιαπωνικό οίκο Mitsubishi και πρόεδρος της LBMA.
Τα σχόλια του κ. Crisp συνοψίζουν την πολύ αισιόδοξη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο συνέδριο. Ορισμένοι μετέχοντες περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τιμών, πάνω από τα 1.500 δολ. ανά ουγκιά, τους ερχόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου