Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το μπααθικό καθεστώς της Συρίας αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία"


Tουρκική ρελάνς στην σύσφιγξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων με το νέο σύμμαχό της την Συρία να αναγνωρίζει σήμερα τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Το δικτατορικό μπααθικό καθεστώς της Συρίας ανακοίνωσε την αναγνώριση κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όπου εκδόθηκε και κοινό ανακοινωθέν από τους υπουργούς Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι και τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.
Η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι η 129η που αναγνωρίζει επίσημα την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Η καλή σχέση που έχει αναπτύξει η Δαμασκός με την Άγκυρα, προοιώνιζε τέτοιες εξελίξεις. Οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που πρ΄πει να προβληματίσει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά δεδομένου ότι έχουν υπάρξει πολύ σημαντικότερες αναγνωρίσεις των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από αυτή της Συρίας, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζι το γεγονός του πως οι ισορροπίες στη Μ.Ανατολή άλλαξαν 100% για την Ελλάδα και την Τουρκία.
Πάντως είναι μία καλή ευκαιρια για την Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τις φιλομπααθικές πολιτικές που τόσο ακριβά έχουμ πληρώσει στο παρελθόν.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο προπερασμένο τεύχος Ιουλίου είχε αναλυθεί η σχέση Τουρκίας-Συρίας και κατέληγε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αναμένονται τέτοιες κινήσεις από την Δαμασκό.


Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14477&Itemid=84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου