Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προς αλλαγή ηγεσίας στη Β. Κορέα

Ξεκινά αύριο το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας για την εκλογή του ανώτατου διοικητικού οργάνου και οι εκπρόσωποι έχουν αρχίσει ήδη να συρρέουν στην Πιονγιάνγκ όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εκτιμάται ότι σε αυτό το συνέδριο το πρώτο του είδους του από το αντίστοιχο του 1980 όταν ο 38χρονος τότε Κιμ Γιονγκ Ιλ έκανε την πρώτη του πολιτική εμφάνιση και δεκατέσσερα χρόνια αργότερα διαδέχθηκε στην εξουσία τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε από έμφραγμα και θεωρήθηκε ως η πρώτη κληρονομική διαδοχή εξουσίας σε κομμουνιστικό καθεστώς. Αύριο σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να οριστεί ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ιλ και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο γιος του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος πρέπει να είναι 20 - 25 ετών.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει ακόμη δύο γιους οι οποίοι κατά διαστήματα είχαν θεωρηθεί ως πιθανοί διάδοχοι του πατέρα τους.
Παράλληλα σήμερα οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιούν στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις στην Κορεατική χερσόνησο οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή.
Τα γυμνάσια, που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά καθυστέρησαν λόγω της επέλασης τυφώνα, θα διεξαχθούν στη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Νοτίου Κορέας και Κίνας και πρόκειται να διαρκέσουν πέντε ημέρες.
Σε αυτές θα συμμετάσχουν 1.700 αμερικανοί και νοτιοκορεάτες οπλίτες, «που θα εκπαιδευθούν στον εντοπισμό υποβρυχίων και σε υψηλού επιπέδου μάχες», τονίζει εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού επιτελείου δυνάμεων.
Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει δύο καταδρομικά, ένα σκάφος παρατήρησης, ένα υποβρύχιο και τρία αναγνωριστικά αεροσκάφη P-3C Orion. Από νοτιοκορεατικής πλευράς έχουν κινητοποιηθεί δύο καταδρομικά, μία φρεγάτα, αεροσκάφη P-3C Orion.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14511&Itemid=52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου