Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η ασύμμετρη αντίδραση των ΗΠΑ στα σχόλια του Ahmadinejad

Η αντίδραση των καθεστωτικών πολιτικών και των μηντιακών φερέφωνων των επιχειρήσεων των ΗΠΑ, απέναντι στα σχόλια του Ιρανού προέδρου σε σχέση με την 9/11, θυμίζουν την αντίδραση ενός μικρού παιδιού όταν το πιάνουν με το δάχτυλο χωμένο στο βάζο της μαρμελάδας. Οι ασσύμετρες αυτές αντιδράσεις όμως, θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη από πολλούς ανθρώπους, πως οι δηλώσεις του Ahmadinejad, αν και τυλιγμένες σε πέπλο αντι-σημιτισμού, δεν παύουν να είναι ακριβείς.
Ο Ιρανός ηγέτης απλά ανέφερε πως εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που κατατείνουν στο ότι οι επιθέσεις της 9/11 ήταν μια δουλειά οργανωμένη από μέσα. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τις δηλώσεις «προσβλητικές και γεμάτες μίσος», ενώ δήλωσε παράλληλα «έξω φρενών και προσβεβλημένος». Λέγεται πως ακόμη και η ΕΕ αισθάνθηκε «αηδιασμένη», για αυτό και οι εκπρόσωποί της αποχώρησαν από την ομιλία του Ιρανού προέδρου.
Όμως μια τέτοια έντονη αντίδραση δεν έλαβε χώρα, όταν το 2008 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είχε συζήτηση για τα γεγονότα της 9/11, στη διάρκεια της οποίας διάφοροι ευρωβουλευτές μίλησαν για ασάφειες και ατέλειες στην επίσημη εκδοχή των επιθέσεων. Τα ΜΜΕ δεν επιτέθηκαν εναντίον τους, ίσως διότι το κύρος τους δεν τα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Το ίδιο έγινε και όταν ο διαπρεπής Ιάπωνας πολιτικός Yukihisa Fujita έθεσε σοβαρά ερωτήματα, ζητώντας από τον ΟΗΕ να ερευνήσει το θέμα της 9/11. Όταν ο πρώην  πρόεδρος της Ιταλίας F. Cossiga ανέφερε πως κατά τη γνώμη του οι επιθέσεις ήταν μια τεράστια επιχείρηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών,  πάλι κανένας δεν  αντέδρασε. Επίσης, όταν μέλη της επίσημης επιτροπής που ερεύνησε την 9/11, δήλωσαν πως οι μυστικές υπηρεσίες και η αμερικανική κυβέρνηση τους εμπόδισαν στις έρευνες… καμία αντίδραση από πουθενά. Όταν χιλιάδες στρατιωτικοί, επιστήμονες, μηχανικοί, νομικοί, πυροσβέστες κλπ αμφισβητούν την επίσημη κυβερνητική εκδοχή, τα ΜΜΕ σιωπούν.
Χωρίς την δικαιολογία της 9/11, δεν θα υπήρχε ο πόλεμος του Αφγανιστάν, και σίγουρα δεν θα υπήρχε διεθνής στήριξη στην εισβολή του Ιράκ από τις ΗΠΑ. Και αντί όλοι να επιμένουν για μια ενδελεχή έρευνα του πως έγινε η επίθεση της 9/11, σήμερα θεωρείται προσβλητικό, περίεργο, και κακό, το να ζητάει κάποιος εύλογες εξηγήσεις, ή ακόμη και το να μιλάει για το όλα θέμα. Αυτή η αντιμετώπιση είναι σαν να θέλουμε να σβήσουμε το γεγονός από την ιστορία. Δημιουργεί υποψίες που με τη σειρά τους οδηγούν όλο και περισσότερους στο να αναζητήσουν από μόνοι τους την αλήθεια.
Ακόμη και αν κάποιος δέχεται την επίσημη εξήγηση, αυτό δεν δικαιολογεί την εισβολή στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι αεροπειρατές εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ και το σχέδιο της 9/11 γεννήθηκε στην Ευρώπη. Επιπλέον, οι Ταλιμπάν συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Αμερική και να εκδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν τόσο πριν την 9/11, όσο και αμέσως μετά. Αν όμως τολμήσει κάποιος και ρωτήσει, ποιος είναι ο λόγος που έγινε η επίθεση στο Αφγανιστάν, θεωρείται «παράλογος», «προσβλητικός», και πως σπέρνει το μίσος.
Στη πραγματικότητα το πιο παράλογο από όλα είναι η αντίδραση του καθεστώτος, και η υποτίμηση της θέλησης του αμερικανικού λαού να μάθει τις αιτίες που οδήγησαν σε δέκα χρόνια παγκόσμιου πολέμου, και σε μια ηθική και οικονομική κατάπτωση της αμερικανικής κοινωνίας. Όσο πιο πολύ αντιστέκονται οι πολιτικοί, τόσο πιο ένοχοι μοιάζουν. Είναι ξεκάθαρο πως οι αντιδράσεις απέναντι στα λεγόμενα του Ahmadinejad, έχουν δυο σκοπούς: Να συγκεντρώσουν στήριξη για περαιτέρω κυρώσεις εναντίον του Ιράν, και  να δυσφημήσουν όλους όσους συνεχίζουν να ψάχνουν την αλήθεια σχετικά με την 9/11, χαρακτηρίζοντάς τους συμμάχους ενός κατασκευασμένου «εχθρού» του ελεύθερου κόσμου.
S.A.   Prisonplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου