Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Hey baby...»: Οι δύο λέξεις που σκόρπισαν τον τρόμο στην Κολωνία

Τη φράση αυτή άκουσαν τα περισσότερα από τα θύματα των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων - «Ένιωσα ένα χέρι κάτω από το φουστάνι μου» περιγράφει έντρομη μια γυναίκα - Για συγκάλυψη κατηγορούνται οι αρχές - Σε κίνδυνο η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό

"Hey Baby"... Τις δύο αυτές λέξεις άκουσαν από τα χείλη των δραστών πολλές νεαρές Γερμανίδες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κολωνία.

H 24χρονη φοιτήτρια Έβελιν, ήταν μία από τις γυναίκες που ένιωσε στο πετσί της την ωμή βία των δραστών όταν μία ομάδα από αυτούς της επιτέθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. «Φορούσα ένα φόρεμα μέχρι το γόνατο όταν ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι να με χαϊδεύει από μέσα. Το έβαλα στα πόδια. Βρήκα καταφύγιο στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας όμως και εκεί με ακολούθησαν. Με έπιασαν από τα χέρια και με ακινητοποίησαν. Τα μόνα αγγλικά που ήξεραν ήταν "Hey Baby". Ήταν ένας εφιάλτης», δήλωσε η Eβελιν στην γερμανική εφημερίδα "Bild".

Κι ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι - σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ήταν Βορειαφρικανικής καταγωγής ή από την Αραβική Θάλασσα, ηλικίας 15 έως 35 ετών- , πληθαίνουν οι «φωνές» για οργανωμένο έγκλημα στη χώρα της Μέρκελ, το οποίο μάλιστα φέρεται να συγκάλυψαν όχι μόνο οι αστυνομικές αρχές της Κολωνίας αλλά και διάφορα κανάλια της χώρας, όπως το κρατικό ZDF, καθυστερώντας να μεταδώσουν την είδηση. Αν, πάντως, πράγματι αποδειχθεί ότι οι δράστες ήταν πρόσφυγες, τότε η Γερμανίδα καγκελάριος θα κληθεί να αλλάξει άρδην την πολιτική της αναφορικά με το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα στην Κολωνία, οι γυναίκες είναι φοβισμένες αλλά και οργισμένες ζητώντας από τις αρχές να τους διασφαλίσουν ότι από εδώ και στο εξής θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στην πόλη τους. Το ροζ σκάνδαλο που σπιλώνει την εικόνα της ατμομηχανής της ευρωζώνης αλλά και την πολιτική ηγεσία της χώρας αποκαλύπτεται με καθυστέρηση αρκετών ημερών, γράφουν πολλές γερμανικές εφημερίδες. Πολλοί ζητούν την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς, όπως ο Χριστανοδημοκράτης βουλευτής από το κόμμα της Μέρκελ (CDU) Μπερντ Πέτελκαου, αλλά και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κριστιάν Λίντνερ.

Την ίδια ώρα, πολλοί Βαυαροί βουλευτές από το αδελφό κόμμα της Μέρκελ στον μεγάλο συνασπισμό - τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σχολιάζοντας το ότι πολλά γερμανικά ΜΜΕ δεν μετέδωσαν την είδηση, έκαναν λόγο για «δικτατορία των ορθά πολιτικά σκεπτόμενων». Η εφημερίδα “Die Welt” επισημαίνει επίσης ότι ένας από τους λόγους που οι αρχές δεν αποκάλυψαν το ροζ σκάνδαλο, ήταν για να μην αμαυρώσουν την εικόνα του περίφημου Καρναβαλιού της Κολωνίας, ένα από τα διάσημα  καρναβάλια στον κόσμο που διεξάγεται κάθε χρόνο.

Την ώρα που το περιοδικό «Spiegel» υποστηρίζει ότι το κέντρο της Κολωνίας αποφεύγουν πλέον να επισκέπτονται πολλές γυναίκες, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τομας ντε Μεζιέ, έχει ανοίξει «πόλεμο» με την αστυνομία της γερμανικής πόλης ζητώντας εξηγήσεις για την «συγκάλυψη» του θέματος. Ο Γερμανός υπουργός διερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που μίλησε για το θέμα: «Γιατί δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής,  συλλήψεις; Πώς είναι δυνατόν τόσο άτομα -περίπου χίλια- να έχουν περάσει απαρατήρητα από τις αστυνομικές αρχές και πού ήταν η αστυνομία όταν οι δράστες επιτέθηκαν στις νεαρές κοπέλες»;

Από την πλευρά του, το γερμανικό περιοδικό Focus αλλά και η εφημερίδα Die Zeit υποστηρίζουν ότι υπήρχαν παρόμοια περιστατικά από το 2011 στην Κολωνία τα οποία όμως και τότε οι  αρχές είχαν «σκεπάσει».



http://www.protothema.gr/world/article/542460/den-ehoun-telos-oi-marturies-stin-kolonia-eniosa-ena-heri-kato-apo-to-foustani-mou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου