Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μακελειό με τζιχαντιστές στην Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας: Σφαγίασαν 280 αμάχους

Μακελειό με τζιχαντιστές στην Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας: Σφαγίασαν 280 αμάχους

Η εξτρεμιστική οργάνωση απήγαγε περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο - Μπήκαν στην πόλη το βράδυ και άρχισαν να σκοτώνουν οικογένειες και μικρά παιδιά - Τους απώθησε σήμερα το πρωί ο συριακός στρατός

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν από τη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) οι οποίοι σκότωσαν 280 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

"Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια... χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ", δήλωσε.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να εισέλθουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί περίπου 30 βομβιστές-καμικάζι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απήγαγε δε, περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο που πραγματοποίησε χθες σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στη Συρία.Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι οι περίπου 400 άμαχοι απήχθησαν από τη συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια, την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό του το ΙΚ, κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας, και από άλλα παρακείμενα προάστια. "Ανάμεσα στους απαχθέντες, που όλοι τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, όπως οι τζιχαντιστές του ΙΚ, είναι γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. Οι άμαχοι αυτοί οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα", διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν τουλάχιστον 85 αμάχους και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε επιθέσεις που διενήργησαν χθες σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως "περίπου 300 άμαχοι πολίτες" σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

"Τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ντέιρ αλ-Ζορ, εκ των οποίων 85 άμαχοι και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη "της ευρείας κλίμακας επίθεσης" που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε "τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον κατοίκων της αλ Μπεγκαϊλίγια στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ".

Παράλληλα, χθες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν σε μια αποτυχημένη επίθεση ενάντια σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, 30χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Χαλέπι.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν οκτώ αεροπορικά πλήγματα στην πόλη Ράκα και τα περίχωρά της. Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε αν τα αεροσκάφη ήταν ρωσικά ή του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

http://www.protothema.gr/world/article/545256/makeleio-me-tzihadistes-stin-deir-al-zor-tis-surias-sfagiasan-280-amahous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου