Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η δυστυχία του να είσαι επαναστάτης και Λευκός στην σύγχρονη Αμερική

 Ammon Bundy
Το ιστορικό: Στις αρχές του έτους, ένοπλοι πολίτες προχώρησαν σε κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου στο Όρεγκον, σε ένδειξη συμπαράστασης για την καταδίκη δύο ιδιοκτητών ράντσου. Όλα ξεκίνησαν όταν δυο ιδιοκτήτες ράντσου της περιοχής, ο Ντουάιτ Χάμοντ και ο γιος του Στίβεν, παραπέμφθηκαν σε δίκη για δύο εμπρησμούς προστατευόμενου φυσικού πάρκου. Στην απολογία τους υποστήριξαν ότι έβαλαν τις φωτιές για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να προστατέψουν το ράντσο τους από άγρια είδη και πυρκαγιές που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το πάρκο. Στην αρχή τους επιβλήθηκε μια μικρότερη ποινή φυλάκισης, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ομοσπονδιακό εφετείο, το οποίο επέβαλε πενταετή κάθειρξη, διατάσσοντας την επιστροφή τους στη φυλακή. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, από την οποία μικρή ομάδα αποσπάστηκε και κατέλαβε τα γραφεία του καταφυγίου Μαλιούρ, με αίτημα αφενός να αποφυλακιστούν ο πατέρας και ο υιός Χάμοντ, και αφετέρου το πάρκο να παραχωρηθεί στους ντόπιους κτηνοτρόφους. Επικεφαλής της ομάδας των καταληψιών είναι ο Άμον Μπάντι, μέλος μιας οικογένειας γνωστής για την επί δεκαετίες αντιπαράθεσή της με τις ομοσπονδιακές αρχές ως προς τη χρήση της δημόσιας γης.

Του Gavin McInnes (Takis Magazine) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Την προηγούμενη Τετάρτη και ώρα 01.30 π.μ. ένας άντρας από το Νότο με το παρατσούκλι “Saint Negro” («Άγιος Νέφρος») έγραψε στο Twitter «Κάνουμε το ίδιο πράγμα που έκανε η Rosa Parks»,(η μαύρη που έγινε σύμβολο αντίστασης την δεκαετία του '50)κάτω από ένα ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα @Ammon_Bundy. Ο Ammon είναι προφανώς ο γιος του κτηματία Cliven Bundy και είναι στο Όρεγκον τώρα και αγωνίζεται για τους συναδέλφους του κτηνοτρόφους Hammonds, οι οποίοι είναι στη φυλακή επειδή τόλμησαν να διαφυλάξουν τη γη τους. 

Είναι μια εμπνευσμένη πράξη πολιτικής ανυπακοής που πηγάζει από το αμερικάνικο Σύνταγμα, αλλά στο ιερατείο των media δεν αρέσει γιατί οι Hammonds είναι λευκοί. Θεωρούν ότι οι καταλήψεις πρέπει να γίνονται μόνο από cool μαύρους ή Ινδιάνους. Όταν ένας νεαρός Eric Holder κατέλαβε ένα κτίριο του ROTC(Reserve Officers' Training Corps – Κέντρο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Αξιωματικών) με κάτι άλλους μαύρους ένοπλους το 1970, δεν συνελήφθη. Έγινε υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αφιέρωσε την καριέρα του στο να κάνει πλύση εγκεφάλου στους υπόλοιπους Αμερικάνους να παραιτηθούν από τα όπλα τους. Το 1969, μια ομάδα Ινδιάνων που αυτοαποκαλείται IOAT (Ινδιάνοι όλων των Φυλών) κατέλαβαν το Αλκατράζ και όλοι τους νόμιζαν σούπερ σκληρούς. Και στις δύο περιπτώσεις, οι καταλήψεις έγιναν για κάποια χαλαρή περίπτωση «αδικίας». Δεν ήταν πολύ καλά οργανωμένες και η κατάληψη του Αλκατράζ συνδέθηκε με χίπηδες υπό την επήρεια ναρκωτικών ακόμα και από θανατηφόρο ατύχημα ενός παιδιού. Και λοιπόν; Ταιριάζει με την ιδέα κατά της«πατριαρχίας».

Eric Holder, σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης
Τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Βόρειοι, οι φοιτητές, οι Καλιφορνέζοι, οι γκέι, οι «μειονότητες», οι περισσότερες γυναίκες, και οι λίμπεραλς γενικά τρελαίνονται όταν ο «επαναστάτης» δεν μοιάζει «με τον μπαμπά μου». Αυτό συμβαίνει επειδή στα μέρες μας η εξέγερση δεν έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη ή με τον «λαό». Πρόκειται για ουρλιαχτά του τύπου “Fk youDad!” και κλωτσιές στην πόρτα του σπιτιού σας. Ενώ όταν οι (κυρίως μαύροι και κάποιοι λίμπεραλς λευκοί)διαδηλωτές στο Ferguson (φώτο κάτω) είχαν "δίκιο" για ταραχές που έκαναν, ακόμη και αν ο τύπος για τον οποίο διαμαρτύρονταν με ουρλιαχτά δεν είχε "τα χέρια σηκωμένα", οι κτηνοτρόφοι ονομάστηκαν ειρωνικά #YallQaeda και #VanillaISIS. Ο μαύρος παρουσιαστής Montel Williams μάλιστα, πρότεινε να πάει εκεί η Εθνική Φρουρά και να "πυροβολήσει για να σκοτώσει"! 
Ferguson
Η αιτιολόγηση ήταν, αφού επιτέθηκαν σε μαύρους διαδηλωτές γιατί να μην κάνουν το ίδιο με τους λευκούς; Μάλλον, υπάρχει μια διαφορά. Οι μαύροι διαδηλωτές ήταν ταραξίες που έκαιγαν τα πάντα και λεηλατούσαν στις δικές τους κοινότητες βασιζόμενοι σε μια φήμη. Κατέστρεφαν βιτρίνες για ένα τσιπς και για μερικές χαρτοπετσέτες. Οι Hammonds καταπιέζονταν από την κυβέρνηση, όπως ακριβώς κάθε κτηνοτρόφος και αγρότης σε αυτή τη χώρα. ΗEPA (United States Environmental Protection Agency) οδήγησε σεπτώχευση πολλούς Αμερικανούς αγρότες με άγρια πρόστιμα γιατί έφτιαξαν μια λιμνούλα ή αποστράγγισαν έναν βάλτο.

Η ιστορία πίσω από το ράντσο Hammond είναι συγκλονιστική. ΟTheodore Roosevelt έκλεψε τη γη από τους κτηνοτρόφους πίσω στο 1908 και το Γραφείο Διαχείρισης της Γης (Bureau of LandManagement) καταπάτησε ιδιωτικό έδαφος από τότε. Η γη είναι πολύτιμη και περιέχει ανείπωτους πόρους, έτσι ώστε αν οι κτηνοτρόφοι δεν την πουλήσουν στην κυβέρνηση, επιχειρείται η κατατρομοκράτησή τους ώστε ουσιαστικά να δώσουν τη γη τους τσάμπα. Οι Hammonds αρνήθηκαν να την πουλήσουν, κι έτσι η κυβέρνηση τους παρεμπόδιζε μέχρι που τελικά τους έστειλε στη φυλακή για εμπρησμό. Αυτό βασίστηκε σε μια ελεγχόμενη πυρκαγιά που έκαναν οι κτηνοτρόφοι που εμπόδισε χιλιάδες στρέμματα να καούν. Είναι κοινή πρακτική αυτή για τους κτηνοτρόφους, αλλά ο εμπρησμός είναι έγκλημα και έτσι ο DwightHammond και ο γιος του Steven στάλθηκαν στη φυλακή. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έκτιση τριών μηνών και ενός έτους, αντίστοιχα, αλλά στη συνέχεια οι αρχές κατάλαβαν ότι οι κατηγορίες ήταν μια τεχνητή τρομοκρατία και ζήτησαν μια ελάχιστη διάρκεια πέντε ετών, οπότε οι κτηνοτρόφοι πήγαν πίσω στη φυλακή. Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι αναρχικοί; Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι άγριοι «αντιεξουσιαστές»;  Οργάνωσαν τοOccupy Wall Street” μιλώντας αόριστα για «τραπεζίτες» και «καπιταλισμό». Που είναι το “Occupy Oregon” για ένα τρανατχτό παράδειγμα μιας κυβέρνησης που καταπιέζει το λαό, επειδή θέλει την γη του; Αλλά "όχι," μας λέει η λίμπεραλ – «υπέρ των δικαιωμάτων» - Huffington Post. Η ποινή φυλάκισης για τους κτηνοτρόφους του Όρεγκον δεν είναι «απάνθρωπη».

Occupy Wall Street
Οι ψευτοδημοκράτες του Τύπου προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν την εικόνα των Hammonds ότι είναι κάποιοι "ρατσιστές", "rednecks" του Tea Party που μισούν τους λίμπεραλς γιατί είναι «κομούνια λάτρεις των αράπηδων» ή κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο λόγος που όταν ‘ο Άγιος Νέγρος’ έκανε το ψεύτικο tweetτου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πήραν φωτιά. Το CNN έψαξε με θρησκευτική ευλάβεια να βρει τον ψεύτικο λογαριασμό. Οι άνθρωποι των media δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν αν ήταν ο γιος του κτηματία Bundy. Έγραψαν άρθρα για τους «Ένοπλους Λευκούς πολιτοφύλακες που τολμούν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με την Rosa Parks»

«Γι’ αυτό το έγραψα», είπε ο Ammon Bundy. Η Αμερική ιδρύθηκε από πολιτοφυλακές που είχαν αγανακτήσει από τις αφόρητες πιέσεις της κυβέρνησης. Όταν κάποιος δεν μοιάζει με τον πατέρα σου, όποια συμπεριφορά και να έχει ακόμη και του πιθήκου, τον χειροκροτούν σαν χωρισμένες μαμάδες και τον «καταλαβαίνουν». Ωστόσο, όταν κάποιος που μοιάζει με τον μπαμπά σου κάνει ακριβώς ό, τι λέει το Σύνταγμα, όλοι παίρνουν το πλευρό του BigBrother και απαιτούν πατροκτονία! Έχω δει νοικοκυριά χωρίς πατριάρχη. Δεν είναι ωραία. Δεν θέλω να υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία χωρίς αυτούς.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου