Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νορβηγία ζητά την κατάργηση των μετρητών

Η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νορβηγία (DNB) ζητά την πλήρη και ολοκληρωτική εξάλειψη των μετρητών. Πολλά τοπικά υποκαταστήματα τραπεζών στη Νορβηγία ήδη δεν ασχολούνται με μετρητά, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για την DNB. Θέλουν μια γενική απαγόρευση της χρήσης των μετρητών, και το παρουσιάζουν ως «λύση» για να παταχθούν οι εγκληματίες και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να δέσουν με το ζόρι κάθε άνθρωπο με τις τράπεζες και να έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν τέλη σχεδόν από κάθε συναλλαγή. Είναι ένα πρόγραμμα που οδηγείται από την απληστία, και το οποίο ανοίγει την πόρτα για το επερχόμενο παγκόσμιο τυραννικό καθεστώς. Τα ίδια συμβαίνουν στη Σουηδία, στη Δανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Το θηρίο ορθώνει το ανάστημά του, αλλά και πολύ λίγοι άνθρωποι φαίνεται να ανησυχούν.

Αναφέρουν οι International Business Times:

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Νορβηγίας ζήτησε η χώρα να σταματήσει να χρησιμοποιεί μετρητά, ανέφερε η Local την Παρασκευή. Πρόκειται για την τελευταία κίνηση σε μια χώρα που είναι επικεφαλής των πληρωμών με ηλεκτρονικό χρήμα τα τελευταία χρόνια, με διάφορες τράπεζες ήδη να μην παρέχουν μετρητά στα υποκαταστήματά τους και ορισμένες βιομηχανίες να επιδιώκουν να γίνουν περικοπές στα χαρτονομίσματα.

Η DNB υπόσχεται ότι η εξάλειψη των μετρητών θα βοηθήσει τις αρχές να πατάξουν την εγκληματική δραστηριότητα και το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με τους International BusinessTimes:

«Σήμερα, υπάρχει περίπου 50 δισεκατομμύρια κορώνες σε κυκλοφορία και [η κεντρική τράπεζα της χώρας] Norges Bankμπορεί να λογοδοτήσει μόνο για το 40 τοις εκατό της χρήσης τους. Αυτό σημαίνει ότι το 60 τοις εκατό της χρήσης χρήματος είναι έξω από κάθε έλεγχο. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στο χρήμα “κάτω από το τραπέζι” και στο ξέπλυμα»,αναφέρει ο Trond Bentestuen, ένα στέλεχος της DNB, στη νορβηγική ιστοσελίδα VG.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί κίνδυνοι και μειονεκτήματα που σχετίζονται με τα μετρητά, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να καταργηθεί σταδιακά», πρόσθεσε.

Αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους στις κυβερνήσεις αρέσει πολύ η ιδέα μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά. Θα σήμαινε ότι καμία οικονομική συναλλαγή δεν θα διέφευγε της φορολόγησης, και θα τους έδινε τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να ελέγχουν ό, τι κάνουμε πολύ πιο στενά.

Και οι τράπεζες θα ήταν τρισευτυχισμένες με μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Κάθε πολίτης θα είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί το τραπεζικό σύστημα, και κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας θα εισπράττουν αμοιβή.

Επιπλέον, δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφυγή στα τραπεζικάbail-ins (επιχείρηση «διάσωσης» της οικονομίας, π.χ. με κούρεμα καταθέσεων) που έρχονται στην Ευρώπη. Εάν δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τραβήξετε τα χρήματά σας από το τραπεζικό σύστημα, τώρα δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθεί το είδος της κλοπής που έχει πλέον θεσμοθετηθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές. την 1η Ιανουαρίου, 2016.

Ως γνωστόν, από 1η Ιανουαρίου 2016, ένα νέο σύστημα bail-inτίθεται σε ισχύ για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το νέο αυτό σύστημα βασίζεται στα bail-ins της τράπεζας Κύπρου που είδαμε πριν από λίγα χρόνια. Αν θα θυμάστε, αρπάχτηκαν χρήματα από οποιονδήποτε που είχε περισσότερα από 100.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες. Τώρα αυτές οι αρχές πρόκειται να εφαρμοστούν σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό που, δυστυχώς, βλέπουμε τώρα είναι μια σημαντική ώθηση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά σε όλο τον πλανήτη.

Συμβαίνει στην Κίνα, στην Ινδία και σε όλη την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη απαγορεύσει τις συναλλαγές σε μετρητά πάνω από ένα ορισμένο ποσό. Οι συναλλαγές σε μετρητά άνω των 2.500 € έχουν ήδη απαγορευθεί στην Ισπανία και τη Γαλλία και η Ιταλία έχει απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές σε μετρητά άνω των 1.000 €. Το 95 τοις εκατό του συνόλου των πωλήσεων στη Σουηδία είναι χωρίς μετρητά, ενώ η κυβέρνηση της Δανίας έχει δεδηλωμένο στόχο την «εξάλειψη των μετρητών» μέχρι το έτος 2030;

Σιγά-σιγά, τα διαθέσιμα ρευστά εξαλείφονται και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Μια εν δυνάμει τυραννία αναδύεται. Απλά φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν θα μπορείτε να αγοράζετε, να πουλάτε, να βρείτε δουλειά ή να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να συμμετάσχετε στο «σύστημα».

Εάν επιλέξετε να μείνετε "εκτός" του συστήματος, πώς θα καταφέρετε να επιβιώσετε εσείς και η οικογένειά σας;

Και θα ήταν πάρα πολύ εύκολο για την κυβέρνηση να καθορίσει τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο σύστημα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να καταστήσει παράνομη την πώληση σε οποιονδήποτε, χωρίς την απαιτούμενη κρατική αναγνώριση ή θα μπορούσε να απαιτεί κάποια μορφή "όρκου πίστης", ως προϋπόθεση.

Ο πόλεμος στα μετρητά είναι μια άμεση επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες του ανθρώπου και παρά τις «ευκολίες» που επαγγέλλεται, ανοίγει την πόρτα σε μια τυραννία που ουδείς φαντάζεται πόσο σκληρή θα είναι.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου